• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф.Иво Петров:Ако се заемат 80% от интензивните легла с КОВИД болни, това ще ощети другите пациенти

Проф.Иво Петров:Ако се заемат 80% от интензивните легла с КОВИД болни, това ще ощети другите пациенти

/КРОСС/ Ако се заемат 80% от интензивните легла с КОВИД болни, това ще ощети другите пациенти с другите заболявания. Ще бъде катастрофално, ако този сценарий се реализира. Това ще бъде още едно доказателство колко зле се справихме с ваксинацията. Това каза кардиологът проф. Иво Петров предаването „Тази събота" по бТВ.

Той цитира публикация в „Бритиш медикъл джърнъл", която показа директна връзка между нивата на ваксинация и заетостта на интензивните легла. По думите му натрупаните данни ясно показват, че след пиковете на всички КОВИД вълни се наблюдава пик на сърдечносъдовите заболявания и смъртност. „Ние точно това изживяхме при предходните вълни. По време на КОВИД вълната населението е уплашено да ходи в болниците, след това тази задържана вълна се отприщва като бент. Повече хора умират вкъщи и повече хора идват с вече усложнение сърдечносъдови заболявания", обясни кардиологът.

Що се отнася до плана на премиера Кирил Петков за отпадане на зеления сертификат при 60% ваксинирани срещу коронавирус, проф. Петров смята, че това е прагматично и даде пример с Испания, където това е проработило и се е установило като европейска практика.

Причината за ниските нива на ваксинирани у нас според кардиолога се дължи на ниските нива на информираност на населението. „Надявам се да има една кампания, която да даде шанс на хората, които не са разбрали какъв е медицинският смисъл, да го разберат", допълни проф. Петров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.