• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Каква козметика е необходима за новородено

Каква козметика е необходима за новородено

/КРОСС/ Известен факт е, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло и поддържането ѝ е изключително важна задача за всеки. Особено значима е грижата за нея в първите месеци след раждането, тъй като кожата на новороденото има специфики, различни от тези при възрастните. Тя е с по-тънък повърхностен слой и е по-суха, кожната пропускливост е повишена и по-чувствителна. Реагира към всякакви дразнения, включително студ и слънце, поради намалената продукция на себум и меланин. Освен всичко изброено дотук, е важно да знаете, че новороденото възприема околния свят основно чрез слух, обоняние и тактилен контакт.

Това прави грижата за бебешката кожа не само приоритетна за здравето, а и за цялостното развитие на бебето и формирането на неговото усещане за света. Задължително е като родители да се съобразим с всички тези фактори и да се насочим към използване на специализирана козметика за новородено, непосредствено след появата на малкото човече.

Какви са основните козметични нужди на бебето и как да ги посрещнем

На първо място, може да се постави необходимостта от поддържане на добра хигиена на новороденото. Важно е бебето да се къпе ежедневно, като това допринася за неговото закаляване. Банята ще му достави радост като едновременно с това стимулира кожните му рецептори. Освен вечерната вана педиатрите препоръчват бебето да се оставя за кратко без дрехи в затоплено помещение, като през това време може да му се направи масаж и гимнастика. Бебешкото олио е идеална козметика, която може да използвате при стимулиращия масаж. Трябва също да помислим и за козметика, която осигурява добра хидратация на бебешката кожа, както и за нейната защита от неблагоприятни атмосферни условия.

Можем да разделим продуктите, от които се нуждаем, в няколко групи:

● хигиена - тук се включват шампоани, сапуни, измиващи гелове и емулсии, пяна за вана и други козметични продукти, които се използват при къпане. Важно е да са натурални, да не съдържат парабени и други съставки, които биха подразнили нежната кожа;

основна грижа за кожата - лосиони, млека, кремове, олио за тяло, с чиято помощ нежният епидермис ще бъде подхранен и хидратиран;

против подсичане - това са специални кремове и пудри, които успокояват раздразнената кожа и предотвратяват нейното разраняване;

защита - слънцезащитни кремове и кремове за защита при вятър и студ са от съществено значение не само през лятото, защото се грижат слънчевите лъчи да не увредят личицето на малкото дете.

От онлайн магазин Baby.bg съветват да изберете една марка и да тествате как ще се понесе от вашето дете. Създайте си рутини в грижата за мъника, които да му носят спокойствие, да са забавни и за двете страни, но и да са подходящи за чувствителните рецептори при малкото човече.

Кога да изберем медицинска козметика

Медицинската козметика е създадена за специфични кожни проблеми като екземи, дерматит и други. Тя е различна от козметиката с натурални съставки и био козметиката и има за цел превенция и лечение. Ако вашето новородено няма диагностициран кожен проблем, можете спокойно да се доверите на изпитани козметични марки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.