• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Често срещани грешки при теглене на бърз кредит, които да избягвате

Често срещани грешки при теглене на бърз кредит, които да избягвате

/КРОСС/ Необходимостта от кредит в условията на пандемия, нараства все повече. Затрудненията понякога преобръщат живота ни и ни карат да вземем трудни решения. Ако се замисляте да се обърнете към фирмите предлагащи бързи кредити, най-добре да сте добре подготвени и да сведете риска до минимум. Проучете фирмите и техните условия. Изберете тази, която има добър рейтинг и позиции на пазара.


Хората често се спират на тези услуги поради редица причини. Най-често за бърз кредит се кандидатства заради спешна нужда от закупуването на непредвидени стоки или услуги, ремонт на дома или на колата, за покриване на стари задължения и др.

Най-важните въпроси, които трябва да си зададете, преди да направите следваща крачка са:

Ще мога ли да изплащам взетия кредит?

Имам ли достатъчно доходи?

Наложително ли е да тегля бърз кредит?

Ако сте 100% сигурни в това, не допускайте следните няколко грешки, които често съпътстват потребителите, които за пръв път се насочват към тези услуги.

- предвидена ли е в условията първоначална вноска-може първата вноска да е с отстъпка, но следващите да са по-високи.
- каква е месечната ви такса и каква е крайната цена на услугата- подвеждащата ниска месечна такса, може да доведе до оскъпяването на крайната сума.
- какъв е размерът на годишния лихвен процент - Колкото по бързо върнете кредита толкова по-малка ще е лихвата и съответно общата стойност.
- начисляват ли се допълнителни комисионни и такси при обслужване на задълженията-често те остават скрити от клиента или се неглижират.
- при просрочие какви са наказателните такси- в повечето случаи това срива месечния бюджет на потребителите и може да се окажете в безизходица.
- какви са условията на обезпечаване на кредита.

Детайлите са много и трябва да бъдат разгледани и разяснени внимателно от служителите във фирмите за бързи кредити. Ако има нещо, което ви притеснява по дадената оферта го обсъдете веднага и не приемайте условия, които не ви удоволетворяват. Това са вашите финансови нужди и възможности.

Коректни взаимоотношения и добра кредитна история


Трябва да знаете, че това са взаимоотношения между вас и избраната финансова институция. Те трябва да са честни, открити и прозрачни, с ясни законови граници. Само тогава вие няма да се чувствате излъгани, а те от своя страна ще имат редовен платец при погасяване на месечните задължения. Спазвайте вашата страна от договорните отношения, изградете навик и планирайте вашия портфейл. Гледайте на този разход осъзнато като всяка комунална услуга, която заплащате месечно. Точно толкова е важна колкото разходите за храна, вода, ток и т.н. Натрупването на лоша кредитна история ще доведе до следващи проблеми и невъзможност за нов бърз кредит при евентуална нужда.

Кредитната история е нещо, което лесно може да бъде проверено от всеки служител, тъй като кредитното досие се съхранява в Централния кредитен регистър. Той се води от БНБ и всяка финансова институция трябва да въвежда регулярно информацията. Досието съдържа моментното състояние на всички задължения до датата на проверката и евентуалните затруднения при тяхното покриване през последните 5 години. Ако в историята ви всичко е било точно изпълнено, навреме, то тогава и предложената оферта от финансовата институция ще е най-добрата.


Каква трябва да бъде месечната ни вноска? Какви са нашите възможности?

Тук трябва добре да прецените вашите приходи и разходи. Вноските за покриване на кредита не трябва да утежняват вашите финанси твърде много. Трябва да се справяте с лекота, за да не се налага рефинансиране, допълнителен кредит от друга институция, по високи лихви, наказателни такси и съдебни процеси. Само мисълта за среща на съдия изпълнител, трябва да ви мотивира да сте коректни в плащанията, защото все пак, сметката трябва за бъде платена от някого.

Всички финансисти си имат едно златно правило, когато говорим за бърз кредит - вноските не трябва да надхвърлят 35% -45% от семейния или личния доход.

Не забравяйте, че може да възникнат и непредвидени разходи, ако имате деца или по-възрастни родители. Често се случва и заплатата да се забави, това ще доведе до излишен стрес и несправяне със ситуацията. Трябва да планирате това добре, за да сте спокойни за този разход и да не мислите за втора работа.

Внимателно обмислете всичко, консултирайте се с експерти в областта и направете вашия избор. Не приемайте първото примамливо предложение, това е сериозна крачка и не трябва да се подценява. Работите ли с финансова институция, внимавайте и винаги четете дребния шрифт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.