• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Президентът Радев: Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа

Президентът Радев: Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа

/КРОСС/ Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа криза. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес. 

„Най-важното е да не се допуска дефицит на доверие“, подчерта президентът и допълни, че никое правителство не може да води страната през тежки кризи при липса на такова. По думите на Румен Радев задълбочаващите се протести, означават, че дефицитът на доверие се задълбочава и единственото устойчиво решение във времето е открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се уважат мненията на всички страни.

Запитан за утвърдената от КЕВР цена на природния газ за месец май, президентът изтъкна, че е необходима устойчивост на решенията. Той припомни, че чак в средата  на май, при вече обявени прогнозни цени за юни и юли, става ясна цената за настоящия месец. По думите му в случая ценовата политика на „Булгаргаз“ е неразбираема и „извън икономическата и управленската логика“. Румен Радев подчерта, че бизнесът и потребителите искат предвидимост, която е особено важна в условията на криза. „Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще. А по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“, коментира още държавният глава.

В отговор на въпрос дали е уведомен от премиера с кого е  сключил договор за доставка на природен газ в САЩ и каква ще е неговата цена, президентът заяви, че правителството трябва да уведомява българските граждани и българския бизнес за това, за да имат възможност да калкулират своите разходи. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Киро Еничара

Унгарският евродепутат Ерно Шалер – Барош : Няма да допусна в Унгария луди като Кирил Петков, един продал се на САЩ измамник ........... Правителството на България, което е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС.

15.05.2022 08:27:47

7

Към момента украинските бежанци у нас са над 100 000, а страната ни излиза на първо място по брой регистрирани с временна закрила в Европейския съюз.

15.05.2022 08:26:51

7

УКРАИНСКА БЕЖАНКА : ........... „БЪЛГАРИТЕ СА АБСОЛЮТНО ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЦИГАНИ . ........... ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА СВОИТЕ ИЗРОДИ, НО ТУК СА ОСОБЕНО МНОГО !“ ........... НАГЛИ ! ........... ОТВРАТИТЕЛНО АРОГАНТНИ ! ========== ЗА ТАКИВА НАХАЛНИЦИ, БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНЦИ ПРОДАЖНИЦИ СИ РАЗПРАХА ЗАДНИЦИТЕ ! ........... Храни куче да те лае !

15.05.2022 08:26:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.