• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за днес, 27 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 27 септември


***
София /КРОСС/ София /КРОСС/ Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще подпишат Декларация за приключването на програмата за присъединяването на въоръжените сили на Република България в НАТО. Церемонията по официалното посрещане на адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще започне в 09.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин. След нея адмирал Локлиър ще се срещне с министъра на отбраната Аню Ангелов, а по- късно и с началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.
Церемонията по официалното подписване на декларацията ще започне в 11.10 ч. в зала „Тържествена" на Министерството на отбраната.
***
София /КРОСС/ Заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева ще открие в 10 часа в сградата на Националния институт на правосъдието кръгла маса на тема „Борбата срещу корупцията в съдебната система". Дискусията е организирана от Министерството на правосъдието, Националния институт на правосъдието и фондация „Фридрих Еберт".
***
София /КРОСС/ От 10.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса, на която ще бъде обсъдено узаконяването на заместващото майчинство в България. Форумът е организиран от народния представител от ПГ на Партия "Атака" Калина Крумова.
 
***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел "София" кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще участва в подписване на споразумение за почтени избори. От 14.30 часа в читалището в Лом Калфин ще се срещне със симпатизанти и ще присъства на откриването на предизборната кампания на БСП за общината.
***
София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие „Ден на кариерата за хората с увреждания 2011". Началото е в 13:00 часа, в хотел "Радисън САС", зала „Александър". Ще присъстват и заместник-министрите на труда и социалната политика Валентина Симеонова и Деяна Костадинова.
***
София /КРОСС/ Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще отбележи Световния ден на туризма - професионален празник на всички, които със своя ежедневен труд, усилия, мисъл и слово работят за това България да бъде желано и предпочитано място за ваканция и отдих. Тази кауза не би била възможна без вашата помощ.
Ще се радваме да се срещнем от 13:00 часа в Гранд Хотел София, зала Триадица.
***
София /КРОСС/ От 13 часа , министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие за експлоатация изградените пречиствателни станции за питейни води „Мала Църква" и „Пасарел".
***
Варна /КРОСС / От 14 часа във Варна продължава инициативата на „Български пощи" ЕАД „Да върнем книгите при хората" продължава своето развитие.
***
Велико Търново /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" - РА Румен Порожанов ще открият гроздобера.
***
София /КРОСС/ От 14.00 часа председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще присъства на откриването на предизборната кампания на партията в Кочериново в читалището в града. Същия ден лидерът на БСП ще участва в откриването на кампанията на БСП в Кюстендил от 19.00 часа на централния площад в града.
***
Русе /КРОСС/ От 11.00 часа в Синия салон на х-л „Дунав" в Русе стартира предизборната кампания на кандидата за кмет на НДСВ Румен Януаров.
***
Пловдив /КРОСС/ От 18 часа на пл. „Стефан Стамболов" ще бъде даден официален старт на предизборната кампания на Синя коалиция - Пловдив. Ще бъдат представени кандидатът за кмет арх. Илко Николов и листата за общински съветници. Гости ще бъдат съпредседателите на „Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов. Своята артистична подкрепа ще окажат Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд" и Васил Найденов.
***
Плевен /КРОСС/ Кандидатът на БСП за кмет на Плевен Любомир Петков ще открие официално предизборната си кампания от 18.00 часа пред читалище „Съгласие". Той ще представи и кандидатите от листата за общински съветници. Любомир Петков ще отправи своите послания към плевенчани за коренна промяна в начина на управление на общината, обединени от мотото на кампанията „Да си върнем бъдещето".
***
Плевен /КРОСС/ От 16:00 часа в зала „Плевен" на Областна администрация - Плевен ще се проведе кръгла маса на тема „Борба с насилието между децата". Обект на дискусията ще бъде социалната ангажираност на институциите и специалистите, които работят по проблема. Целта е да се търсят пътища за ранна превенция срещу агресията между децата. Форумът е свързан с националната кампания по превенция на детската престъпност.
***
Каварна /КРОСС/ РЗС продължава предизборната си обиколка. Председателят на „Ред, законност и справедливост" Яне Янев, кандидатите за президент доц. Атанас Семов и председателят на предизборния щаб на РЗС Яне Янев ще посетят Шабла и Каварна.
***
Пазарджик /КРОСС/ Гражданският кандидат за президент Меглена Кунева ще посети град Пазарджик. От 18.00 часа в хотел „Примавера 2" на ул."Пейо Яворов" 8 в Пазарджик ще се проведе среща на Кунева с граждани и членове на Инициативния комитет от града.
***
Карлово /КРОСС/ Във военно формирование 34750 -Карлово от 27 септември ще се проведе тридневно командно-щабно учение „Стряма 2011" за извършване на сертификация на щаба на бригадата и щабните подразделения по CREVAL.
***
Бургас /КРОСС/ С празничен концерт и атрактивно огнено шоу Бургас ще отбележи утре, Международния ден на туризма - 27 септември. Тържествените прояви ще стартират с концерт от 18.30 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.
***
Мюнхен, Германия КРОСС/ Продължава посещението на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева в Мюнхен. Визитата е по покана на председателя на Ландтага на германската провинция Бавария Барбара Щам, съобщават о пресцентъра на парламента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.