• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Предстоящи събития в страната за днес, 16 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 16 септември

***

София/ Перник /КРОСС/ Президентът Георги Първанов ще проведе своята годишна среща с ръководителите и представителите на дипломатическите мисии. Тази година срещата ще бъде в София и Перник. В 11.00 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” ще започне срещата на държавния глава с дипломатите.

В 15.10 ч. в Двореца на културата в Перник кметът г-жа Росица Янакиева ще запознае президента и ръководителите на мисии с инвестиционните възможности в града и региона.

В 16.10 ч. ръководителите на дипломатически мисии и съпругите им, придружени от държавния глава и г-жа Първанова, ще разгледат археологическите разкопки на крепостта „Кракра”.

В 17.45 ч. на стадион “Миньор” ще се проведе футболен мач между отборите на президента и на дипломатическия корпус. Срещата е с благотворителна цел и със събраните средства ще бъде изградена нова детска спортна площадка в Перник.

***

Стара Загора /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов заедно с министъра на културата Вежди Рашидов ще посетят гр. Стара Загора, където ще прережат лентата на реставрираната Ески джамия в града. Церемонията в Ески джамия ще започне в 14 ч.

***

Ново село /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Аню Ангелов ще присъстват на ВИП-деня на многонационалното учение на Силите за специални операции „Jackal Stone 11”, който ще се проведе на Полеви учебен полигон „Ново село”.

***

София /КРОСС/ Народното събрание ще проведе свое заседание в 9 ч.

***

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на труда и социалното осигуряване на Кипър Сотирула Хараламбос ще подпишат Споразумение за сътрудничество между България и Кипър в областта на условията на труд и защитата на трудовите права. Началото на церемонията е в 10 ч., в зала 2 на МТСП.

 

***

 

София /КРОСС/ От 10 ч. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” евродепутатът Надежда Нейнски и лидерът на СДС Мартин Димитров ще открият двудневна конференция на тема „Градът мислен и без/с/мислен. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София”.

 

***

 

София /КРОСС/ В офиса на Международно пътническо бюро „Рила”, ул. „Гурко” №5 в 10 ч. официално ще бъдат открити агенциите за продажба на железопътни продукти на германските железници (DB) в България.

 

***

 

София /КРОСС/ Хосе Мануел Гонсалес-Парамо, член на изпълнителния съвет на ЕЦБ, и Иван Искров, управител на БНБ, ще открият изложба „Еврото” в Българската народна банка в 11 ч.

 

***

 

София /КРОСС/ Безплатно тестване на правописа ще бъде предложено на столичани. От 10 ч. пред Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и на площад „Славейков” всеки гражданин ще може да провери своя правопис и да получи безплатна консултация.

 

***

 

София /КРОСС/ БТПП дава начало на  електронна продуктова база в услуга на  малкия и средния бизнес. Всичко ще бъде представено в БТПП, Зала А на ул. „Искър” 9 от 11 ч.

 

***

 

София /КРОСС/ От 11 ч. гражданският кандидат за президент Меглена Кунева ще проведе традиционния петъчен открит видео-чат, който тази седмица ще е посветен на образованието.

 

***

 

София /КРОСС/ От 11.30 ч. в сградата на БТА, Партия за хората от народа, първата евроскептична партия у нас, ще даде пресконференция. Кандидатът за президент от ПХН – адвокат Павел Чернев ще обяви името на човека, избран през Фейсбук за вицепрезидент.

 

***

 

София /КРОСС/ От 12 ч. ще се проведе официална пресконференция в Централата на Съюза на демократичните сили - ул. „Г.С.Раковски” № 134, на която ще бъде представена кандидат-президентската двойка на сините, а след това двойката ще бъде регистрирана в ЦИК.

 

***

 

София /КРОСС/ От 12.30 ч. в зала „Сердика” на хотел „Шератон” в София председателят на НС на БСП Сергей Станишев, кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин и кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов ще се срещнат с представители на клубовете „Ивайло Калфин – Президент на България”.

 

***

 

София /КРОСС/ От 13.00 ч. в пресцентъра на РЗС на бул. „Дондуков” № 15 в София политическото ръководство на партията ще даде пресконференция.

 

***

 

Пловдив /КРОСС/ От 11 ч. кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще открие ремонтирания Дом на учителите, който се намира в подножието на Стария град на улица „П. Р. Славейков”.

 

***

 

Пловдив /КРОСС/ От 14.30 ч. в бизнес-ресторанта на Парк-хотел „Санкт Петербург” кандидатът за кмет на Пловдив Георги Търновалийски ще се срещне с младежи – представители на леви и ляво-центристки партии в страните от Югоизточна Европа.

 

***

 

Добрич /КРОСС/ Есенният правописен маратон от Националната кампания „Бъди грамотен” гостува в Добрич. От 10.00 ч. на естрадата на площад „Свобода” в града всеки гражданин ще може да провери доколко владее книжовните норми. Тестовете са съобразени с възрастовите групи.

 

***

 

Ямбол /КРОСС/ От 13.00 ч. в Ямбол в Залата на Научно-техническите съюзи „Джон Атанасов”, ул. „Джон Атанасов” 8 кандидатът за президент Алексей Петров ще разговаря с граждани и симпатизанти.

 

***

 

Перник /КРОСС/ На стадиона в Перник евродепутатът и кандидат на БСП за президент Ивайло Калфин ще участва във футболен мач между дипломати. Мачът ще започне в 17.45 ч., като Калфин ще се включи във второто полувреме на мача.

 

***

 

Димитровград, Сърбия /КРОСС/ Българска делегация, водена от министър Цветан Цветанов, ще вземе участие в тържествата по повод Деня на сръбската гранична полиция, които ще се проведат в Димитровград, Сърбия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.