• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Левски съсече Хамрун в 95-ата минута

Левски съсече Хамрун в 95-ата минута

/КРОСС/ С гол в 95-та минута гостуващият Левски удари Хамрун с 1:0 в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Сините" започнаха мача много по-агресивно и десетина минути след началото получиха възможност да изпълнят дузпа. Филип Кръстев матира вратаря, но топката срещна левия страничен стълб и нулевото реми се запази.

На почивката статистиката показа леко предимство за софиянци (4:3 удара и 52% владеене на топката в тяхна полза), но те изглеждаха много по-опасни и креативни от своя плах домакин.

В началото на второто полувреме малтийците се активизираха и Ники Михайлов трябваше да се намесва, но като цяло и двата отбора имаха проблеми в стрелбата. В 95-ата минута грешникът Кръстев се реваншира и вкара гола на победата с изстрел в пеналта.

Реваншът е след седмица на стадион "Георги Аспарухов" в София. Началото на двубоя е от 21.00 часа.

Левски влезе с преса в мача. Още в 3-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Уелтън открадна и стреля от границата на наказателното поле, но защитник отклони в ъглов удар. Филип Кръстев центрира на близката греда. Билал Бари засече, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Пет минути по-късно Георги Миланов изведе в коридор Уелтън. Бразилецът се опита да прехвърли технично вратаря Хенри Бонело, но стражът на малтийците успя да спаси.

В десетата минута Левски получи шанс да излезе напред в резултата. При центриране от ъглов удар Матю Гуиламлер задържа с две ръце Билал Бари. Главният съдия Вили Делажод посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Филип Кръстев, но халфът нацели десния страничен стълб.

Десетина минути по-късно Уелтън проби отляво, навлезе навътре и опита удар в близкия ъгъл, но топката премина покрай целта.

Половин час след началото Хамрун създаде първата си голова опасност. Додо получи шанс да стреля с глава, но Николай Михайлов внимаваше и изби в ъглов удар с една ръка.

В 38-ата минута Цунами засече с глава, но прати топката покрай вратата. В края на първата част Хосе Кордоба извърши нарушение срещу Джони в близост до наказателното поле. Роко Прша опита да изненада Михайлов с директен удар, но капитанът на Левски успя да боксира.

След час игра Джони беше изведен отдясно, навлезе към вътрешността и подаде по земя към Додо. Нападателят засече от близка дистанция, но Николай Михайлов реагира и с крака спаси гол.

В 68-ата минута Кръстев намери Билал Бари пред наказателното поле. Нападателят беше с гръб към вратата и заложи топката на Уелтън, който стреля технично, пращайки топката над напречната греда.

В 77-ата минута удар на Филип Кръстев от границата на наказателното поле беше блокиран от защитник. Минута по-късно влезлият от резервната скамейка Марин Петков също опита мерника си, но не намери целта.

След твърда битка и разменени положения до края Филип Кръстев реализира победно попадение в 95-ата минута. Той се възползва от отбита топка и вкара с безпощаден изстрел с левачката.

Хамрун - Левски 0:1
0:1 Филип Кръстев - 95'

Пропусната дузпа: Кръстев (Левски) - 11'

Хамрун: Хенри Бонело, Стив Борг, Емерсон, Огньен Бьеличич, Хуан Корбалан, Райън Камензули, Роко Прша, Матю Гюламие, Джони, Додо, Елвис Машике.

Левски: Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Жереми Петрис, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Роналдо, Велтон, Билал Бари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.