• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Георги Георгиев е кандидат за народен представител на „Възраждане“ от Кърджали и Хасково

Георги Георгиев е кандидат за народен представител  на „Възраждане“ от Кърджали и Хасково

/КРОСС/ Той беше част от 47-то Народно събрание и представляваше родолюбиво настроените избиратели от 9 кърджалийски многомандатен избирателен район. Сега повторно е водач на листа на „Възраждане" в 9-ти МИР и 29 МИР Хасково.

По време на мандата си в парламента като избраник на жителите на Кърджали и областта той прояви сериозна активност. Още в началото на работата на 47-то Народно събрание направи предложение, свързано с доходите на личните асистенти на хората с увреждания. Благодарение на това личните асистенти имаха възможност да вземат в пълен размер възнагражденията си.

Внесе предложение за промени в Кодекса на труда, за да отпаднат дискриминационните ограничения и всички работещи родители да могат да вземат допълнителни дни отпуск, за това че отглеждат деца. Предложението беше отхвърлено от „Продължаваме промяната" и партиите на статуквото.

В пленарна зала отправи питане към Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) във връзка с изграждането на обходния път на Кърджали. Според Георгиев има проект, който вече 10 години не се реализира.

Изграждането на обходния път на Кърджали за него се превръща в кауза. Тя е приоритетът му като водач на листата на „Възраждане" в 9-ти МИР. Според него пътната инфраструктура в област Кърджали е най-лошата в страната. Само 33% от шосетата в областта са в задоволително състояние при 41% средно за страната. Той изразява съжаление, че коалиционното правителство „Петков" не е взело насериозно проблема.

Приоритетен е и проблемът за доходите на жителите на областта. Те са на дъното в класацията в страната. Като бивш синдикалист приема това като лична кауза и борба.
Георги Георгиев ще продължи работата си и в областта на социалната политика и достъпа на хора с увреждания до социални услуги и в 48-то Народно събрани. Един от проблемите е недостигът на социални асистенти и лекари.

Георги Георгиев е роден на 13 юли 1979 г. в Хасково. Завършва Техникум по автоматизация и механизация на селското стопанство. Получава бакалавърска степен в Химико-технологичен и металургичен университет в София. Там завършва и магистратура. Има специализация в Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров". 16 години работи в тежката химия, в цех за производство на амоняк. Производството е най-тежко в химическата промишленост. Опасява се, че при спирането на доставки на газ за тежката химия, тя ще бъде унищожена като промишленост в страната.

Първият му интерес към политиката датира отпреди 15 години, но е краткотраен. През 2018 г. разбира за съществуването на „Възраждане". Присъединява се през 2019 г. От 2019 до 2021 г. е председател на структурата в родния си град. През ноември е избран за народен представител в 9-ти МИР. Оттегля се от ръководния пост в структурата, сега е редови член на политическата организация.

Георги Георгиев е твърдо убеден, че „Възраждане" ще бъде изненадата на предстоящите избори, а той ще работи активно и за двата региона, в които е водач независимо от кой от тях бъде избран като народен представител.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.