• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Пламна Средногорието, шест къщи изпепелени в огнен ад в Старосел, включиха и хеликоптер в гасенето

Пламна Средногорието, шест къщи изпепелени в огнен ад в Старосел, включиха и хеликоптер в гасенето

Пожарни от Пазарджик, Панагюрище и целия Пловдивски регион, както и доброволци гасят огъня

/КРОСС/ Пламна боровата гора край хисарското село Старосел към 16 часа. Пожарът е започнал в непосредствена близост до крайните къщи на селото на изхода за село Красново. Според очевидци в района прехвърчат искри, вече са се запалили и дворове на къщи, а димът е много гъст. Постепенно огънят е достигнал  крайните къщи.

Към този час вече шест са изгорелите до момента къщи в Старосел. Това съобщи зам.-директорът на пловдивската пожарна гл. инсп. Димитър Бришимов. Пожарът е тръгнал от горящи сухи треви около селото в 16.00 ч., уточни Бришимов и добави, че тревите горят около цялото село. След това огънят се е прехвърлил в боровата гора по посока запад.

По думите му в момента огънят към селото е пресечен и няма опасност, но на запад стихията продължава да унищожава гората.

Според кметицата на Хисаря Пенка Ганева че хората от шестте изгорели къщи са евакуирани навреме и не са пострадали.

„Не предвиждаме да евакуираме цялото село", посочи Ганева. Според нея част от къщите са със собственици, които живеят в Пловдив, но в други живеят хора.

Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „Кугар" се включва в гасенето на големия пожар, пламнал днес в района на хисарското село Старосел, съобщиха от Министерство на отбраната. Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".
Пенка Ганева съобщи също, че има още пожари в региона.

„В Кръстевич отново бушува пожар - и на хижа Бунтовна, и долу до стопанския двор в населеното място. Кметът е подал сигнал на тел. 112 и е отишъл да търси пожарна от Стрелча, откъдето ще изпратят огнеборци, като кметът на Стрелча също ще помогне", каза пред Радио Пловдив кметицата на Хисаря. За пожара край хижа Бунтовна Ганева е поискала помощ от военните в Карлово.

От пресцентъра на полицията в Пазарджик съобщиха, че е за пожара край Старосел и Кръстевич са изпратени и две пожарни коли от Пазарджик и Панагюрище.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.