• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Барселона уволни Куман

Барселона уволни Куман

/КРОСС/ Роналд Куман вече не е треньор на "Барселона". Испанският футболен гранд уволни нидерландеца след снощната загуба с 0:1 като гост на "Райо Валекано". Това бе трето поражение в последните четири мача на каталунците в Ла Лига.

Столът на Куман се разклати сериозно още в края на лятото, след като клубът остана без много от основните си играчи, включително суперзвездата и капитан Лионел Меси. А трагичните резултати през последните месец и половина окончателно решиха съдбата му. 58-годишният бивш централен защитник оставя "Барса" на 9-о място в първенството с едва 15 т. от 10 мача и на 3-то място в група Е на Шампионската лига с 3 т. от 3 мача.

"Футболен клуб "Барселона" освободи Роналд Куман от неговите отговорности като треньор на първия отбор - съобщиха в официално изявление от "Камп Ноу" късно снощи. - Президентът на клуба Жоан Лапорта го информира за решението след загубата от "Райо Валекано". Куман ще се сбогува с отбора в четвъртък в "Сиутат Еспортива". ФК "Барселона" иска да му благодари за неговата служба към клуба и му пожелава всичко най-добро в професионалната му кариера."

Според различни източници първи избор за овакантения пост е клубната легенда Шави Ернандес. Очаква се обаче тимът да обяви новия наставник едва след паузата за националните отбори в средата на ноември. В следващите три мача - срещу "Алавес" (30 октомври) и "Селта" (6 ноември) в първенството и срещу "Динамо" (Киев) (2 ноември) в Шампионската лига, "блаугранас" ще бъдат водени от временен наставник. Фаворит е треньорът на Б отбора Серхи Бархуан.

41-годишният Шави, който като играч спечели всичко възможно за 17 сезона с "Барселона" (1998-2015), има треньорски опит единствено начело на катарския "Ал Сад", в който през 2019 г. прекрати състезателната си кариера. Освен бившия халф като кандидати за наследник на Куман се спрягат още селекционерът на Белгия Роберто Мартинес и наставникът на аржентинския "Ривър Плейт" Марсело Гаярдо.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.