• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Проф. Кантарджиев: Никакви пейки, биричката само вкъщи

Проф. Кантарджиев: Никакви пейки, биричката само вкъщи

/КРОСС/ Никакви пейки и бирички, бирата само пред телевизора. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по радио „Фокус“.

Той напомни, че парковете все още са затворени, а пейките са забранени да се ползват. Там, където не са паркове, не е редно на близко да стоят хора. Разговорите трябва да са между хората на около 1,5-2 м, задължително с маски. Трето, винаги на слънчевата страна. Слънцето е най-силният дезинфекциращ фактор на градската среда, подчерта още Кантарджиев.

Никой не си прави илюзия, че с каквито и мерки ще спре една въздушно-капкова инфекция.

Това не се е случвало никъде в историята и в никоя държава, каза от своя страна главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в „Панорама“ по БНТ. Това, което се опитваме да направим и успяваме, е да държим инфекцията под известен контрол, да отлагаме нейното развитие и най-вече да смачкаме върха. Той да не е остър, да не се чудим къде да приемаме болните, да нямаме апаратура, да нямаме лекарства. Това успяхме за момента да го постигнем, обясни той. И добави, че ще бъде много жалко, „ако сега не устоим по чисто емоционални причини“.

Вероятно първата стъпка за облекчаване на мерките срещу коронавириуса ще бъде отваряне на парковете и Витоша. Това ще стане, ако хората спазват правилата, уточни д-р Кунчев.

Очевидно, че при нови 90 случая за 24 часа, се катерим към по-стръмна крива. Нека да видим как ще продължат нещата през следващата седмица, за да можем да отчетем някаква тенденция, посъветва той.

Ако отслабим мерките, отиваме към гръцкия и турския вариант, предупреди д-р Кунчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ти господине ,като си толкова ербап стани доброволец в болницата и ще помогнеш тези ,,безумия,,да спрат .

26.04.2020 00:07:43

Анонимен

Такива лекари като тоя дето подкрепя безумията на Борисов и шайката Му са също за затвора. Лапат от ГЕРБ и вярно служат.

25.04.2020 15:16:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.