• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ако ваксинираме по 120 хил. души месечно – епидемията ще бъде овладяна до края на годината

Ако ваксинираме по 120 хил. души месечно – епидемията ще бъде овладяна до края на годината

/КРОСС/ Ако у нас се ваксинират по 120 хил. души месечно - епидемията от коронавирус ще бъде овладяна до края на годината. Прогнозата направи в „Тази сутрин" проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към БАН. Има и песимистична прогноза - без масова имунизация епидемията ще бъде овладя след средата на 2022 година. До тогава се очаква смъртните случаи заради заразата да достигнат 50 хил.

В краткосрочен план, според него, при един национален „локдаун" случаите ще намалеят с 10-15% за кратко време. Според него основният показател в статистиката е броят на пациентите в интензивни отделения.

Това число трябва да се гледа, да си спомним как беше ноември преди големия „локдаун", На 25 ноември имаше 400 случая на пациенти в интензивни отделения. 20 дни след въвеждане на „локдауна" това число продължи да се качва, стигна до 600. Това е най-опасното в момента, днес в интензивни отделения са 609, обясни проф. Кунчев. Той посочи, че сме далеч от платото, а случаите ще продължат да се увеличават, докато не се затегнат мерките в национален план. Проф. Кунчев беше категоричен, че всички точки, където хора контактуват, трябва да бъдат затворени, за да има ефект.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

П р о т е с т ъ т !

НА БУНТ И СЪПРОТИВА! НЕ ТЕ НАС ДА ЗАТВОРЯТ, А НИЕ ТЯХ! 20 МАРТ ОТ 10,30 ЧАСА ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ! СЪ О Б Щ Е Н И Е В събота – 20-ти март т.г. ежедневно протестиращите вече 253 дни български граждани срещу престъпния режим на Бойко Методиев Борисов и неговата бандитска шайка, узурпирала българското управление в т.нар. Триъгълник на властта призовават и приканват всички свои сънародници да се присъединят и да участват в провеждането на организиран от тях Митинг-протест срещу налаганите ограничителни мерки! Съпротивителният протест-бунт на всяка свободолюбива българска душа, ще се проведе пред сградата на скверния Министерски съвет от 10:30 ч., който в 11:30 ч. ще се превърне в начало на Марш на свободата по бул. “Витоша” до НДК, където от 12:00 ч. ще се проведе обявения Световен протест срещу ограниченията на човешките и гражданските права и свободи, налагани от Правителствата, ужким по повод Пандемията COVID-19. Събитието се провежда в един и същи час в столиците и големите градове на повече от 80 страни по целия свят. От САЩ и Канада до Израел, от Аржентина до Австралия, от Финландия до ЮАР, от Германия до Бразилия и от Великобритания до Гърция хората искат обратно свободата си. А ние?! Ние – българите ще се борим ли най-накрая за нашата свобода?! Ще оставим ли най-просташките бандити на света да отнемат свободата ни?! Ще позволим в България мракобесна и човеконенавистна мафия да ни пороби окончателно, под предлог на уж медицинска криза?! Ще дадем ли свободата и достойнството си, за да ни обрекат на глад и мизерия, далеч от близките ни, бягащи зад граница?! Животът ни ще го превърнем ли в животинско вегетиране, обезпечаващо чекмеджетата на Буци?! От 30 години ние – българите придобихме правото да гласуваме, е, ще позволим ли да ни го отнемат в полза на бандитската шайка, погубваща Народа ни и Родината ни?! Всички народи на нашите съседни страни на Балканите въстават и ще излязат в събота срещу своите Правителства. Ние трябва да спрем Разрушителство на българското правителство! На протеста срещу тиранията на мафията и нейните т.нар. мерки, с които целят служебното си оставане на власт, без значение чрез или без отмяна на избори, в събота на Ден 255 от антиправителствените демонстрации ясно и аргументирано против нововъведените ограничения ще се произнесат светилата измежду експертите в областта на здравеопазването и в частност инфекционисти, вирусолози, епидемиолози и други вещи медицински лица. Важно е! Поне веднъж да сме Народ! Борисов, позор! Оставка и затвор! НЕ, ТЕ НАС ДА ЗАТВОРЯТ! НИЕ ТЯХ ДА ЗАТВОРИМ! ДОСТОЙНА ПРИСЪДА!!!

18.03.2021 14:52:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.