• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Приключва работното посещение на Лаура Кьовеши

Приключва работното посещение на Лаура Кьовеши

/КРОСС/ Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България. Лаура Кьовеши избра България за първата страна, която посещава след встъпването си в длъжност.

Вчера тя се срещна с главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Янаки Стоилов, а по пътя си беше посрещната от протестиращи, които я поздравиха.

Днес Кьовеши ще обобщи резултатите от проведените работни срещи.

Иван Гешев проведе работна среща с Лаура Кьовеши

Ясно е, че основната цел на визитата е попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-ма кандидати от страната ни.

Правосъдният министър е подчертал пред европрокурора, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията квотата да бъде бързо запълнена, за да заработи европейската структура.

При срещата си с Иван Гешев прокурор номер едно на Европейския съюз е получила уверение за успешно сътрудничество между българската и общностната прокуратура.

В Tуитър Иван Гешев добави, че с Лаура Кьовеши са обсъдили предизвикателствата пред магистратите в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Татяна Кристи

Изгледах брифинга на Лаура Кьовеши пред българските медии. Знаете ли кое най-много ми хареса? Че Кьовеши е ужасно скучна, скучна в добрия смисъл на думата – толкова скучна колкото трябва да бъде всеки прокурор. Тя е като една безизразна кукла – монотонна и лишена от емоции. Такава каквато трябва да бъде един прокурор. Тя не се заиграва с популистки ремарки, не се прави на интересна, не се опитва да поучава, назидава или да се хареса. Тя е като един прекрасен прокурорски сфинкс, който говори сякаш сече по камък – точно, кратко, ясно, монотонно, без нищо излишно. Кьовеши подчерта, че не я интересуват субективни понятия като „вярвам, надявам се, очаквам…“ и натърти, че единственото, което я интересува са фактите и закона. Кьовеши каза, че не е нейна работа да раздава правосъдие, а да анализира факти и да ги представя като обвинения. Толкова е прекрасна в липсата й драма и на циркаджийски номера, на които сме се нагледали в изказванията на българската прокуратура и политиците от доскорошната крадлива власт, че ми се иска да я прегърна. До Кьовеши гешев изглежда като малоумен милиционер, завършил помощно училище, който се опитва да се прави на интересен и да говори пълни глупости –като участник в некадърно телевизионно шоу, направено за примитиви като самия него, който дори не е научили английски език, за да комуникира с хора, извън периметъра на зайчарника. Кьовеши дойде и показа как трябва да изглежда и говори един независим прокурор. Затова, когато тя бе номинирана – управлението на мутри-обединени, начело с герб, се опитаха да блокират кандидатурата й, чрез своите калинки в европейските институции. Но ще дойде Видов ден за българските крадливи корумпета, защото по-голямата работа вече е свършена от българските независими медии и граждански организации. Остава кражбите да бъдат легитимирани от европейската прокуратура и съд с адекватни присъди за всички заслужили.

11.06.2021 14:32:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.