• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

От Института по океанология към БАН се включват в издирването на изтребителя МиГ-29

От Института по океанология към БАН се включват в издирването на изтребителя МиГ-29

/КРОСС/ Продължава акцията по търсенето на отломките и черната кутия от падналия в Черно море изтребител МиГ-29. Още вчера беше потвърдено, че пилотът - майор Валентин Терзиев, е загинал. В момента всички усилия са насочени към изваждане на черната кутия, която ще разкрие причините за инцидента.

Eкипите, които търсят черната кутия на падналия МиГ-29, се надпреварват с времето, тъй като продължителният ѝ престой в морската вода ще унищожи данните в нея. Черната кутия съхранява информацията за целия полет като височина, скорост, параметри на двигателите.

В нея има и рекордер, който може да е записал последните думи на пилота. Хипотезите за инцидента са много, но едва след откриването на черната кутия ще стане ясно какво точно се е случило.

В издирвателната акция участват кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и специалисти помагат две частни фирми и Институтът по океанология към БАН. Те имат техника за оглед на обекти на голяма дълбочина. Предстои да се включат и водолази със специално оборудване.

В събота се очаква да приключи обследването на районите, за които на този етап се предполага, че има останки от падналия МиГ 29. Продължителността на операцията обаче зависи от метеорологичните условия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ст. Аврамов

Черната кутия на самолета може да се търси само чрез детайлна морска магнитометрична снимка на предполагаемия район. Други видове търсения са несъстоятелни, защото самолетът се е забил в дебел слой тиня.

11.06.2021 13:43:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.