• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Lada в 2019-а – две новости и задържане на цените

Lada в 2019-а – две новости и задържане на цените

/КРОСС/ Представители на марката Lada разказаха пред журналисти в Москва каква е била изтеклата година и се похвалиха, че са си върнали пазарното лидерство с модела си Веста.

През миналата година толиатинци са реализирали общо 360 204 автомобила /16% ръст в сравнение с по-миналата година/, като само през декември продажбите са достигнали 35 407. Общият ръст на пазара в Руската федерация е бил 13%, като АвтоВАЗ е успял да постигне рекордно за себе си участие за последните седем години в него от 20% /19,5% в 2017-а година/.

Четири модела на Лада са влезли в десетката на най-продованите в Русия. Начело е фамилията на Vesta с резултат от 108 364 автомобиля /+40% спрямо миналата година/. От тях 43 282 машини са били от типа комби SW, включително Cross-версията.
Добри резултати показва и модела Гранта - 106 325 продажби от фамилията /+13%/.

На трето място в списъка на вазовските бестселъри е фамилията Ларгус - 53 691 реализации от които 9619 търговско изпълнение. Следва фамилията XRAY от която новият Cross е намерил своите собственици 34 807 /+4%).

По думите на Ян Птачек, изпълнителен вице-президент по продажбите и маркетинга на АвтоВАЗ, почти една трета от ладите - 32%, са закупени чрез кредит от фирмената програма Lada Finance. В 2018-а година АвтоВАЗ задейства и собствен лизинг, чрез който са реализирани в рамките на Lada Leasing 13 156 автомобила.

Сериозно внимание е обърната на експорта на продукцията на АвтоВАЗ. През миналата година е бил осъществен износ на автомобили на марката в 34 страни в размер на 38 052 автомобиля /+57% в сравнение с 2017-а/. Има и промяна в лидерството на моделите в експорта - докато преди най-продавана навън кола беше Lada 4x4, то в 2018-а начело излезе Веста.

В 2018-а е продължило активното обновяване на дилърската мрежа на Lada. Над половината от сегашните 288 автоцентрове /+16 нови точки за продажби и обслужване/ са преоформени според новата визия на марката. Заедно с ръста на продажбите е увеличен оборотът на фирменните магазини за резервни части Lada Detail /+7%/, достигайки рекордните 21,7 милиарда рубли.

Говорейки за тази година Ян Птачек изказа сериозен оптимизъм, въпреки очакванията, че пазарът в Русия няма да отбележи сериозен растеж - около 10%. В 2019-а, два от обновените в края на миналата година модели - Granta и XRAY, се очаква да засилят пазарните позиции на марката.

Ще видим и две новости - съвсем скоро дилърите на марката ще обявят цените и ще стартират продажбите на седана Vesta Sport. Засега, според Птачек спортното комби няма да бъде пускано, а ще се изчака да се види как ще потръгнат продажбите на седана. Втората новост ще е комбито Granta с увеличен пътен просвет - версията Cross.

Отговаряйки на журналистите, Птачек обясни, че АвтоВАЗ е бил принуден да вдигне от януари цените на автомобилите заради увеличаването с два процента на ДДС, но не смята, че цените ще растат сериозно през годината много умерено.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.