• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Какво трябва да знаете за нощните лампи и как да изберете подходящата

Какво трябва да знаете за нощните лампи и как да изберете подходящата

/КРОСС/ Нощната лампа е функционален и декоративен елемент, който е важна част от интериора на спалнята. Тя осигурява мека и деликатна светлина, която ви дава възможност да се движите в стаята и да се настроите за сън, а в същото време допълва декора на спалнята и може да се превърне в прекрасен акцент около леглото.

При избора на осветителни тела е важно да имате предвид, че уютът и комфортът в спалнята са на първо място. Осветлението трябва да създава обстановка, подходяща за релакс, отмора, романтика и спокойствие.

Нощната лампа може да допълва цялостното осветление, но трябва да осигурява достатъчна мека и разсеяна светлина и самостоятелно. Разбира се, нейният дизайн трябва да се вписва в цялостната обстановка и да се съчетава с този на основните осветителни тела.

За мястото и вида на лампата е добре да се помисли още при проектирането и ремонта на стаята за да може да се предвидят контактите и превключвалите. Те трябва да бъдат лесно достъпни от леглото и да се вписват добре в интериора.

Видове нощни лампи 

Според разположението

Основен въпрос при избора на осветително тяло е къде ще бъде разположено то. На нощното шкафче, на стената или на помощна масичка?

Настолни лампи

Настолните нощни лампи са чудесен интериорен акцент, лесни за инсталация и могат да бъдат преместени при нужда. Те заемат малко място от повърхността и са чудесна част от декора. Предлагат се и модели с подвижни глави, което позволява регулиране посоката на светлината. Така може да използвате настолната нощна лампа за четене преди сън.

Стенни лампи

Стенните нощни лампи са ефектни и красиви, не заемат място, удобни са за включване и изключване. Няма риск да бъдат съборени и възможността за повреда е по-малка.

Недостатък на нощната лампа за стена е по-сложната инсталация, особено ако първоначално не е предвидено на стената да има осветително тяло, както и липсата на възможност за преместване или лесна подмяна.

За включване в контакт или на батерии

Електрическите лампи осигуряват многообразие от цветове и по-висока издръжливост, но изискват захранване на мястото на поставяне, което ако не е предвидено още при ремонта, може да се окаже сложна задача или да се наложи да използвате удължители, които не винаги има къде и как да скриете. Осветителните тела на батерии, от своя страна могат да бъдат поставени на практика навсякъде, което ги прави много удобни.

Според материала и визията

Модерни LED лампи

LED осветлението е много предпочитано през последните години, а това се дължи на безспорните му предимства - по-висока ефективност, по-нисък разход на енергия, по-голяма издръжливост, възможност за различни цветове и сила на светлината. LED лампите могат да бъдат захранвани както с електричество така и с батерии. Предлагат се в голямо разнообразие от дизайни - в класически, модерен или ретро стил.

Метални лампи

Настолни или стенни, металните лампи са красиви и стилни и са чудесен акцент за спалня в модерен, индустриален стил или в стил прованс. Те могат да бъдат съчетани с дървени, текстилни или плетени елементи от ратан.

С текстилен абажур

Ако искате романтична, нежна и спокойна атмосфера в спалнята, изберете нощна лампа с абажур. Тя е перфектния акцент за изисканата спалня.

Лампи от дърво

Дървените осветителни тела са отлично решение за спалня в класически, индустриален или модерен стил.

С видима крушка

Едно интересно решение са лампите, при които крушката е открита. Те са нестандартни и подходящи главно за индустриалния интериор.

С няколко крушки

Много атрактивни са осветителните тела с няколко крушки. Освен с нестандартния си вид, те впечатляват и със своята функционалност, тъй като осигуряват оптимално количество светлина.

При избора на осветителни тела, не забравяйте, че светлината в спалнята следва да е мека, приглушена и успокояваща, тъй като това е стая за почивка и сън. Също така, разглеждайте нощната лампа като интериорен акцент, допълващ визията на стаята.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.