• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Лавров: Имунитетът срещу „нацисткия вирус“ днес сериозно отслабна в редица европейски страни

Лавров: Имунитетът срещу „нацисткия вирус“ днес сериозно отслабна в редица европейски страни

/КРОСС/ Имунитетът срещу „нацисткия вирус" днес сериозно отслабна в редица европейски страни, световната общност все повече се сблъсква с опити за изкривяване на резултатите от Нюрнбергския трибунал. Това се казва в приветствието на руския външен министър Сергей Лавров към участниците в Международния научно-практически форум: „Без давност. Геноцидът на съветския народ от нацистите и техните съучастници по време на Великата отечествена война: историческо отражение и съдебна практика", съобщават руски медии.

„За съжаление, днес в редица европейски страни имунитетът към нацисткия вирус е сериозно отслабен. Особено тревожна е ситуацията в Украйна и балтийските държави. Като цяло световната общност все по-често се сблъсква с опити за ревизия, изкривяване на законовите, политически, морални и етични резултати на Нюрнбергския трибунал", се отбелязва в текста на поздравлението, публикувано в понеделник на сайта на руското външно министерство.

Лавров посочи, че въпреки безпрецедентния натиск от страна на колективния Запад, международните партньори и съмишленици продължават да подкрепят външнополитическите инициативи на Русия, включително на платформата на ООН. „Документите на ОНД и ОДКБ закрепват квалификацията на фактите на прогонването и унищожаването на цивилното население от нацистите и техните съучастници като геноцид на народите на Съветския съюз. Осигурявайки неприкосновеността на наследството от Нюрнберг, безкомпромисно противопоставянето на всяка форма на възхвала на нацизма ще продължи да бъде един от безусловните приоритети на руската дипломация", подчерта Лавров.

Лавров също отбеляза, че днешната среща е логично продължение на поредица от събития, насочени към запазване на истината за Великата отечествена война: „Фокусът на вашето внимание е обобщаването на историческия опит и съвременната практика за организиране на съдебни процеси срещу нацистки престъпници, включително признаването на фактите на геноцид срещу мирни съветски граждани през годините на войната."

Според ръководителя на руското външно министерство е символично, че събитието се провежда в Ленинградска област: „Спомените на оцелелите по чудо затворници от намиращия се тук, концентрационен лагер Дулаг-154, са най-яркото доказателство за нечовешките престъпления на нацистките нашественици. Многобройни доказателства за кланета, изтезания, робски труд и други прояви на мизантропска идеология и практика премахнете всяко съмнение, че събитията от онова време трябва да се разглеждат не по-малко от геноцид на съветския народ."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Полковник от КГБ Гундяев е най големия християнин на планетата....

22.11.2022 11:41:27

Анонимен

Няма по християнска държава от Русия. А католическите педофили вече ги има и в България и няма как да ги скрият от обществото. В България роби колкото искаш и трябва да се имат предвид всичките.

22.11.2022 10:55:29

Анонимен

Анонимнико, ценител на педерусия, Хитлер и нацизма се родиха с благоволението и помоща на любимият ти чичко Сталин, на руска територия Хитлер изпитваше новите си оръжия и провеждаше военни маневри, все неща които бяха забранени за Германия след ПСВ, а през първите години на ВСВ бяха двамата сатрапи бяха съюзници. Драго зомби в днешно време в Русия цари истински фашизъм всяка от неговите характеристики е налична, но няма страшно страните които навремето помагаха в борбата с нацизма сега помагат в борбата с рашизма. Бъди сигурен откачалко той ще бъде смачкан, само се чудя родните русороби какво ще правите тогава...

22.11.2022 10:45:30

Анонимен

Анонимко, оценител на мъжка красота, вероятно еврогейовете и лезбийки ти допадат повече. Родината на националфашизма Германия трудно ще я препишеш на Русия, където в бой с него загинаха над 25 милиона, а колко в Европа. Само в България са над 40 хиляди, колкото и да се търсят равни с жертвите на комунистическия режим, които никой не отрича. Всичко е в резултат на расови и политически идеологии и нямат нищо общо с морала и културата.

22.11.2022 10:04:17

Анонимен

Абе катър грозен, както и през 1939г нацисткия вирус най добре вирее в Русия. Рашизмът по грозното копие на фашизма.

22.11.2022 07:13:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.