• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Йордан Лечков: Какво значение има кой е президент на БФС?

Йордан Лечков: Какво значение има кой е президент на БФС?

/КРОСС/ "Борислав Михайлов продължава да бъде президент на Българския футболен съюз, а бърза работа за нов конгрес няма", обяви вицепрезидентът на федерацията Йордан Лечков след мача с Чехия. Той обжалва пред съда вписването на Михаил Касабов като президент след оставката на Михайлов и за пореден път обяви, че той може да свика конгрес.

"Какво значение има кой е президент. Все още е Боби Михайлов, да ви кажа. Нека да ви обясня, защото много се спекулира, казах ви да прегледате устава. Оставката се одобрява от конгреса. Вие само ми обяснявате какво са казали господин Кралев и господин Касабов", обяви Лечков след двубоя с Чехия.

"Управлението на БФС е легитимно. Конгрес се свиква от една трета от клубовете или първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков", добави бившият халф. "Рано или късно ще има конгрес. Заедно с господин Кралев гледахме мача, аз винаги стоя отдясно, а не че нарочно съм седнал отделно от другите колеги."

Малко преди Лечков да напусне стадиона, с медиите говори и Михаил Касабов, който е вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент.

"На 28 ноември ще има Изпълком. Този месец, да. На него ще се реши кога ще бъде следващият конгрес. Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него", каза Касабов.

Спортният министър Красен Кралев също обясни, че президент е Касабов, който е избран от изпълкома на БФС, и добави, че не вижда нищо драматично в обжалването на Лечков.

"Ще изчакаме решението на съда. Най-важното е да има конгрес, да бъде избрано по демократичен път ново ръководство. Трябва да направим сериозна реформа в ДЮШ, за да се надяваме на по-добро бъдеще", каза Кралев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.