• 18 Май 2022 |
 •  USD / BGN 1.8586
 •  GBP / BGN 2.3099
 •  CHF / BGN 1.8652
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 14°C

Изследовател от Свободния университет в Брюксел с лекция в УНСС за публикуването в индексирани научни издания

Изследовател от Свободния университет в Брюксел с лекция в УНСС за публикуването в индексирани научни издания

/КРОСС/ Проф. Николай Денчев, водещ учен и изследовател от Свободния университет в Брюксел проведе лекция в УНСС на тема „Как да напишем индексирана статия?”. Проф. Денчев е координатор на съвместните дейности на УНСС и Свободният университет в Брюксел и асоциирания партньор по проекта „Икономическото образование в България 2030“. Това е първата публична лекция по проекта, в който участват още 3 български университета – Стопанската академия „А. Ценов“ – Свищов, Бургаският свободен университет, Националната спортна академия и работодателската организация КРИБ. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014–2020 г.“, по процедура „Модернизация на висшите училища“.  

На откриването ректорът проф. д-р Димитър Димитров като ръководител на проекта, обърна внимание, че той е много значим и важен за университета. „Нашата цел е той да не бъде формален и да се следи само за изпълнение на показатели. Трябва да има качествена промяна и надграждане. Предвиждаме да включим допълнителни дейностите, особено по мобилностите, при които искаме да добавим и публикации в сериозни издания и тази лекция ще ни е много полезна.“

Лекцията започна с „шекспировия“ въпрос „Да публикувам или не?“. Проф. Денчев представи списания, върху които трябва да се фокусират учените. За него това са тези, които имат импакт фактор над 5 като „Social Sciences” и „Web of science“.

На лекцията бяха представени и обсъдени практическите изисквания на водещи списания, по които те оценяват и приемат статии за публикуване. Бяха дискутирани действията, стъпка по стъпка, които трябва да направи всеки изследовател при подготовката, писането и редакцията на статията. Лекцията предизвика широка дискусия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.