• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

ThinkBook Plus преоткрива въртящия се дисплей с нов дизайн

ThinkBook Plus преоткрива въртящия се дисплей с нов дизайн

/КРОСС/ На CES 2023 Lenovo обяви иновативния модел от серията ThinkBook Plus, който преоткрива знаковите „twist" дисплеи на компанията, представяйки двоен въртящ се дисплей, който включва OLED панел от едната страна и цветен e-Ink екран от другата. Lenovo представи също и най-новия лаптоп ThinkBook 16p Gen 4, захранван от компоненти с висока производителност, включително 13-то поколение Intel Core процесори и NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU. Той разполага с иновативен дизайн Lenovo Magic Bay с магнитен щифтов конектор, позволяващ лесно разширяване за опционално включена Lenovo Magic Bay 4K уеб камера, Lenovo Magic Bay LTE или Lenovo Magic Bay Light аксесоари.

В допълнение, Lenovo представи също и новия уникален ThinkBook 13x Gen 2 Wireless Dock, комбиниращ няколко безжични технологии, за да преодстави безкабелно зареждане чрез докинг станция. И не на последно място, Lenovo разкри най-новото в портфолиото Tiny. ThinkCentre neo 50q е 1L настолен компютър, който спестява място и е проектиран специално за SMB клиенти.

Нов подход към хибридните компютри

От създаването си през 2020 г. ThinkBook Plus се превърнал в синоним за уникални и иновативни SMB устройства, включително ThinkBook Plus Gen 2 с e-Ink дисплей и Gen 3 с допълнителен 8-инчов дисплей до клавиатурата. Lenovo има дълга история на иновации с twist форм фактори, датиращи от 2005 г. с таблета ThinkPad X41 и по-късно с ThinkPad Twist от 2012 г. Новият ThinkBook Plus Twist преоткрива категорията чрез интегриране на иновативен въртящ се двоен дисплей, който предлага мултирежимна гъвкавост, като същевременно подобрява потребителското изживяване в множество области.

Запазвайки основните характеристики на ThinkBook Plus Gen 2, дизайнерските и инженерните екипи на Lenovo се вслушват в отзивите на клиентите, за да внедрят множество нови подобрения и иновации за ThinkBook Plus Twist:

· Най-новите процесори Intel Core от 13-то поколение
· Нов 13,3-инчов 2,8K OLED дисплей с тясна рамка, сензорно стъкло и въртяща се панта
· Нов предно осветен цветен 12-инчов e-Ink дисплей на горния капак с подобрена 12Hz честота на опресняване и сензорно стъкло
· Intel Wi-Fi 6E подобрява производителността на безжичното свързване и стабилността в поддържаните мрежи
· Предлага се с писалка в пълен размер на OLED и e-Ink дисплеи с до 18 месеца живот на батерията

ThinkBook Plus Twist е изключително гъвкав и с множество режими, които могат да бъдат конфигурирани в clamshell и tablet формат, като и двата дават приоритет на производителността или на OLED дисплея или на цветния e-Ink дисплей, благодарение на уникалната въртяща се панта.

Често пътуващите по работа ще харесат e-Ink дисплея в режим на лаптоп „пишеща машина" или режим на таблет „e-paper", което им позволява лесно да изготвят, редактират и коригират документи с клавиатурата или писалката. Дисплеят e-Ink може да намали напрежението на очите при по-дълги периоди на употреба и също така използва по-малко енергия, което означава по-дълго използване между зарежданията. За по-сериозни работни процеси с документи или изображения, потребителите могат да превключат към режим OLED таблет и да използват писалката върху яркия 400nit 2.8K дисплей.

Работещите дистанционно потребители ще могат да преглеждат срещите в календара и имейлите на e-Ink дисплея, докато са в движение, лесно да превключват към режим на OLED дисплей с едно завъртане, а с натискането на един клавиш да участват във видеоконференция с висока разделителна способност през FHD камерата и страхотно аудио, благодарение на двойните микрофони, които предлагат смарт шумопотискане. Докато са в OLED режим на лаптоп, потребителите могат да се възползват от пълната мощност на процесорите Intel Core от 13-то поколение и Windows 11, осигурявайки високоефективна производителност. В края на деня, превключването в OLED таблет позволява релаксиращи мигове чрез стрийминг, а превключването към e-Ink таблет позволява удобно прочитане на няколко глави от най-новия бестселър.

Високооперативният ThinkBook с уникален Lenovo Magic Bay за най-опитните потребители

ThinkBook 16p Gen 4 с опционални аксесоари Lenovo Magic Bay, които осигуряват висока мощност и производителност. Най-новото 13-то поколение Intel Core H-серия процесори с опционална дискретна графика до NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU, опции за дисплей до 165hz 3.2K 16-инчов панел с поддръжка на Dolby Vision, DDR5 памет и двойна SSD поддръжка с до 2TB място за съхранение правят най-мощният ThinkBook досега, идеален за натоварвания с висока интензивност, обработка на изображения, видео и игри.

Иновациите обаче надхвърлят техническите характеристики. ThinkBook 16p Gen 4 е проектиран за невероятно изживяване на крайния потребител, с по-голяма гъвкавост чрез невероятно видеоконферентно сътрудничество и мобилност, благодарение на Lenovo Magic Bay. Батерията с по-висок капацитет от 80 Whr и възможността за бързо зареждане осигуряват конкурентно предимство. По-големият стъклен тъчпад е проектиран за по-плавно използване, а нуждите за конферентни разговори се посрещат с FHD камерата и четири високоговорителя Harman Kardon, които доставят завладяващ звук независимо дали потребителите са в конферентен разговор или в гейминг серия. Двойните шумопотискащи микрофони са проектирани за по-ясно чуване на гласа над околния шум.

Уникална характеристика на тази мощна машина е магнитният конектор pogo pin, който се намира в горната част на дисплея и е проектиран да пасва на модулни аксесоари Lenovo Magic Bay. Тези аксесоари могат да бъдат включени опционално в избрани конфигурации на ThinkBook 16p Gen 4 и могат да превърнат ThinkBook в домашно студио за стрийминг на видео или да предложат допълнителното предимство на 4G LTE3 свързаност за работа и игри в движение.

С помощта на софтуера Lenovo View, интегрираната FHD камера може да работи заедно с отделящата се уеб камера Lenovo Magic Bay 4K. Три нови аксесоара Lenovo Magic Bay са лесни за използване с pogo pin връзката, която предлага лесно използване без необходимост от допълнителни кабели, ключове или захранващи блокове.

Уеб камерата Lenovo Magic Bay 4K е създадена за видеоконференции и стрийминг с висока разделителна способност. Тя включва автоматичен фокус и автоматично кадриране с избираемо зрително поле, автоматично регулиране на околната светлина и максимална разделителна способност до 4K при 30 кадъра в секунда. За допълнителна сигурност камерата разполага с интегрирани функции за поверителност. 270-градусовата панта позволява на уеб камерата да се върти под различни ъгли, давайки на потребителите допълнителна гъвкавост. Те могат да използват камерата в преден режим, за да заснемат себе си или да я завъртят в режим, обърнат към света, за да демонстрират продукти или да заснемат съдържание.

Lenovo Magic Bay Light е проектиран да разреши едни от най-честите проблеми при видеоконференции или стрийминг. Лошото осветление често е причина за разочарованието на потребителите. Околната светлина често създава нежелани или неприятни сенки, когато е твърде тъмно или твърде светло в помещението. Lenovo Magic Bay Light може да осигури до 200-lux регулируема яркост с минимална консумация на енергия. Лесно се свързва към ThinkBook 16p Gen 4, а светлината се включва автоматично, когато вградената камера се активира, което прави професионално изглеждащите видеоклипове възможни навсякъде.

В действителност, работата (или играта) отвсякъде се превърна в нещо нормално. Свързването обаче остава предизвикателство поради по-отдалечени местоположения или поради незащитени обществени Wi-Fi точки. Lenovo Magic Bay LTE е проектиран да отговори на много от тези предизвикателства при свързване. Предлагайки 4G LTE скорости за по-голяма гъвкавост в движение, Lenovo Magic Bay LTE включва LED индикатор за състоянието на връзката и USB Type-C порт с кабел за съвместимост с други лаптопи.

Безжичната връзка е бъдещето

Lenovo представи и първото си пълнофункционално решение за безжично зареждане за ThinkBook 13x Gen 2. Обявен на CES през 2022 г., ThinkBook 13x Gen 2 включва опционален аксесоар, който предоставя 65W безжично зареждане на лаптоп и други мобилни устройства. За 2023 г. Lenovo представи ново и пълно безжично докинг решение, ThinkBook Wireless Dock за ThinkBook 13x Gen 2. Комбинирайки няколко авангардни технологии с цел трансформиране на начина, по който обикновено зареждаме. Използването на Wi-Fi 61, Power-by-Contact и универсалното безжично зареждане решава проблемите с многото кабели. ThinkBook Wireless Dock еволюира от „включи и пусни" до по-просто изживяване „постави и пусни".

Използването на Power-by-Contact за безжично зареждане на лаптопа е революционна технология, която прехвърля енергия с помощта на проводими електроди, свързани към приемна верига и към батерията на приемника. Допълва се с подложка за безжично зареждане, която осигурява до 10 W за смарт устройства и аксесоари, поддържащи универсално безжично зареждане, поставени в специалното безжично отделение на докинг станцията.

Потребителското изживяване е опростено, тъй като е необходимо единствено поставянето на лаптопа върху подложката за зареждане и информацията за връзката автоматично се извлича от безжичната докинг станция чрез Wi-Fi. Освен това, когато премахнете лаптопа, връзката автоматично се прекъсва след няколко секунди, предотвратявайки всякаква остатъчна връзка с данни, която потенциално може да представлява риск за сигурността.

Благодарение на високата производителност на Wi-Fi 6, безжичното докинг устройство също дава възможност на потребителите да се насладят на впечатляващо изживяване с двоен дисплей с ниска латентност до 4K при 60Hz резолюция заедно с невероятни скорости за трансфер на данни. Безжичната докинг станция включва три USB-A порта, един USB-C порт и конектор Lenovo с тънък връх, за да доставя захранване на истинско безжично докинг решение.

Безжичната докинг станция ще бъде ексклузивно включена в избрани 2023 модели на ThinkBook 13x Gen 2.

New Tiny ThinkCentre neo - най-необходимото за бизнес нуждите с модерен облик

Големите идеи понякога идват в малки опаковки, ThinkCentre neo 50q Gen 4 е една от най-новите итерации в семейството на настолните компютри ThinkCentre neo на Lenovo, която предоставя по-висока продуктивност, възможност за колабориране и устойчивост. Модерен прочит на класическия ThinkCentre Tiny настолен компютър, новият ThinkCentre neo 50q Gen 4 предоставя на бизнесите сериозна мощ с най-новият Intel Core процесор 13-то поколение, опакован в малко 1L шаси, което има хитро скрито охлаждане, вградено в предния панел.

Моделът се предлага с инсталиран Windows 11 или IGEL OS. Избралите IGEL ще бъдат валидирани като IGEL Ready Advanced Level, което означава, че непрестанно ще бъдат тествани и валидирани от IGEL с най-новите версии на операционната система, помагайки на бизнеса им да опростява и осигурява внедряването на облачни работни услуги, докато подпомага създаването на завладяващо, продуктивно потребителско изживяване в днешната модерна работна среда. В допълнение, ThinkCentre neo 50q Gen 4, предоставя повишено ниво на сигурност чрез Lenovo ThinkShiled, който осигурява лесен подход в сигурността, даващ спокойствието на организациите, че техните хардуер, софтуер, мрежа и локация са по-защитени. Всичко това е опаковано в модерна и стилна, а същевременно устойчива, с ниско съдържание на халоген, форма, която разполага с енергийно ефективен мобилен процесор. Атрактивният теразо дизайн на панела е направен с 85% рецикиран материал (PCC), докато останалата част от панела е направена от 35% PCC, а опаковката от рецикирана океанска пластмаса (OBD) и неоцветявани, сурови материали.

Lenovo CO2 Offset Service може да се добави към тези ThinkBook и ThinkCentre устройства, за да се намалят въглеродните емисии, произведени през жизнения цикъл на продукта. Това служи като лесен и прозрачен начин за подкрепа на един от проектите на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.