• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Кандидатите на БСП от Ловеч и Пловдив-област с ангажимент за Троянския проход

Кандидатите на БСП от Ловеч и Пловдив-област с ангажимент за Троянския проход

/КРОСС/ Кандидатите за народни представители на „БСП за България" от Ловеч и Пловдив - област направиха днес среща в местността „Беклемето".

С това символично те поеха ангажимент за осигуряването на целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия планински проход Троян-Кърнаре. Водачът на листата на левицата в Ловеч Вяра Емилова, кандидатите за депутати Минчо Казанджиев - областен председател на БСП - Ловеч, Младен Богдански, Иван Галилеев Иванов, Христомир Маринов, Васил Гадевски и Донка Михайлова - кмет на Троян, бяха подкрепени в своята инициативата от водача на листата на "БСП за България" в Пловдив-област Веска Ненчева и кандиатите от листата, водена от нея - Мариан Русев и Нено Грънчаров.

Според тях този проект ще осигури нова, добра транспортна и икономическа свързаност в този централен за страната район, както и добра връзка за гражданите на Ловешка и Пловдивска област. Не на последно място те посочиха и че силно развитият мебелен бизнес в Троян с осигурени международни пазари има спешна нужда от по-пряка транспортна връзка с Южна България, но и за цялата Ловешка област проходът означава по-бърз и по-пряк достъп до останалата част от страната.

Социалистите обясниха, че дължината на прохода е 40,8 km, надморската височина на седловината Беклемето е 1525,5 m, което прави Троянския проход най-високия проход в Стара планина.
„Като бъдещи депутати ще настояваме за незабавно изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение по билото на Стара планина, който да бъде включен в програмата за проектиране на Агенция „Пътна инфраструктура", казаха още инициаторите.

По думите им при подготовката на проекта трябва да бъдат разгледани възможните варианти за изграждане на подобно съоръжение - огради срещу снегонавяванията, заради които проходът "Беклемето" се затваря за движение през зимния сезон, както и изграждането на полутунел или тунел. „Убедена съм, че успешното взаимодействие между местна власт и народните представители на БСП са важна предпоставка за постигане на добри решения за хората от общините", заяви водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова.

„Ангажирането с регионални проблеми, поставени по този начин и издигнати на национално ниво - това са резумните решения. Проблемите не се решават на парче", заяви водачът на листата на левицата в Пловдив-област Веска Ненчева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.