• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Инж. Николай Дренчев: Поемаме ангажимент към ловчанлии да настояваме в 49 Народно събрание за спасяване на болницата

Инж. Николай Дренчев: Поемаме ангажимент към ловчанлии да настояваме в 49 Народно събрание  за спасяване на болницата

/КРОСС/ В последните няколко години проблемът с МБАЛ - Ловеч се задълбочава и като че ли решение все не се намира. От години болницата е в тежко финансово състояние, като към началото на миналата година има задължения за 10 млн. лева. Липса на кадри и сигурност в работата води до бягството на десетки лекари, медицински сестри, санитари и специалисти, които бързо намират работа в други частни болници, включително и в Ловеч.

В годините на здравна криза се затваря и отделението по кардиология, което от своя страна кара ловчанлии да пътуват до други градове за преглед или да посещават частната болница в града.

Умишлено ли е затворено това отделение и наистина ли е било отказано дарение за отделението по кардиология преди няколко години - това трябва да бъде разследвано от българските правораздавателни органи.

Все повече бъдещи семейства отказват да избират МБАЛ - Ловеч за раждането на своите деца и предпочитат Плевен и Троян заради по-добрите условия и специалисти.

Държавата е принципал на болницата, а община Ловеч е най-големият акционер в акционерното дружество. Община Ловеч също носи не малка отговорност пред ловчанлии за състоянието на болницата.

Не може в 21 век областен град като Ловеч да има болница, която е пред тежък финансов колапс и да изпитва затруднения дори в изплащането на заплатите.

МБАЛ - Ловеч обслужва 38 699 души на територията на общината според последни данни на НСИ и е немислимо да се говори за затваряне на лечебното заведение.
Здравеопазването е изключително важен елемент от програма на „Възраждане" и ние предлагаме редица промени в здравната система на страната ни.

Поемаме ангажимент към ловчанлии в 49 Народно събрание да поставим отговорно въпроса с МБАЛ-Ловеч и за незабавно справяне с финансовия колапс, в който е попаднала болницата. Ще настояваме и за пълна проверка и разследване, за да се види кои са истинските виновници за довеждане до фалит на болницата.
Да спасим Ловешката болница заедно, за да имаме свободен достъп до здравеопазване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.