• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Честването на Трети март в Ловеч започна с пищен концерт

Честването на Трети март в Ловеч започна с пищен концерт

/КРОСС/ Честването на 142 години от Освобождението на България от османско иго в Ловеч започна на 02.03.2020 г. вечерта с пищен празничен концерт на Общински духов оркестър и приятели, наречен „Moя България“.

Събитието се състоя в препълнения салон на Драматичен театър – Ловеч. Гост на концерта бе известният актьор и певец Руслан Мъйнов, който изпълни няколко родолюбиви песни.

Духовият оркестър и мажоретките на Тотко Рогашки бяха в центъра на спектакъла. Заедно с останалите участници те се бяха постарали да представят Отечеството чрез разнообразни песни, танци, рецитал и театрализирани откъси, както и с богата мултимедия. За първи път пред публиката бе изпълненен „Ловеч марш“ от руската композиторката Мария Вохина, писан тогава и посветен на битката край Ловеч.

Сред изпълнителите бяха децата от ДГ „1 юни“, ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ и ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“, РК „В.Левски“ при НД „Традиция“, ТФ „Слънце“ и Илина Рогашка.

След концерта зад сцената да поздрави изпълнителите отиде лично кметът Корнелия Маринова, която изрази възторга си от видяното.

На 3 март от 10.00 ч. започва панихида за загиналите и поднасяне на венци и цветя на Паметника на загиналите ловчалии в храма „Св. Троица“, а от 11.00 ч. е тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя и военен ритуал на Белия паметник в парк „Стратеш“. С голям интерес се очаква възстановка на РК „В. Левски“ при НД „Традиция“, която ще представи „Връчване на Самарското знаме на българското опълчение“. Това ще стане на пл. „Тодор Кирков“ от 16:00 ч.

Празнични събития има и в селата от общината, за които ще съобщим по-късно. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.