• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Багери край Рилските езера - ще се строи ли в планината?

Багери край Рилските езера - ще се строи ли в планината?
Според ръководството на природния парк няма нищо нередно в тежката техника

/КРОСС/ Снимки на багери край Седемте рилски езера предизвикаха остри коментари в социалните мрежи. За случващото се сигнализира зрител на Bulgaria ON AIR.

В събота Любомир се качва в планината със своята годеница и се натъкват на неприятната гледка. "Бяхме доста неприятно изненадани, до самото езеро "Бъбрека" беше багерът", сподели Любомир Костов.

Според ръководството на природния парк няма нищо нередно в тежката техника и строителните дейности край езерото "Бъбрека". 

"Дейността предвижда укрепване на съществуващите пътеки в целия циркус и ограничаването на достъпа и движението по нерегламентираните такива в района. Дейностите се извършват с ръчен труд, материалите се качват с коне. Имаше един участък в района, където се наложи използване на друг вид техника, затова се беше качил този багер", обясни директорът на Национален парк "Рила" Красимир Андонов.

Според туристите обаче природата в района на езерата е застрашена. "Смятам, че за пореден път това е началото на някой проект, който не се знае докъде ще стигне", коментира Любомир Костов.

Стойността на туристическите пътеки е над 8 млн. лв., които са осигурени по оперативна програма "Околна среда". Обществената поръчка е минала изключително бързо, като оценителната комисия е избрала победител за по-малко от месец. 

"Имаше обществена поръчка, явиха се няколко фирми. Процесът беше доста дълъг", каза Красимир Андонов.

Оказва се, че фирмата победител е свързана с Илия Илиев - бивш депутат от ДПС, председател на ДРОМ и общински съветник в ГЕРБ в периода 2007-2009 г. Прокуратурата го разследваше заради търгове на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) и изборни престъпления.

 

*Снимка: Милена Костадинова

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

партиец

Няма да се строи. Ще се краде! По европейска програма....60 милиарда евро за 10 години потънаха в дълбоките джобове на "правилните хора"!

30.06.2020 07:08:38

Анонимен

Наляхте бетон навсякъде,а хората напуснаха страната,завинаги или за туризъм и курорт. Скоро България ще заприлича на бетонирано обезлюдено сметище.

30.06.2020 06:55:30

Анонимен

Ако можем - ще унищожим всичко: природа, културно наследство, археология, история. Всичко ще бъде добре асфалтирано и бетонирано, за слава на българския гений на разрушението!

29.06.2020 19:43:17

Анонимен

Да не се окаже, че някоя от туристическите пътеки е и със стълбища, асансьорни шахти и плочи за балкони?!!! И след това да видим обява: "Туристическа пътека търси да назначи камериерки"!!!?

29.06.2020 18:25:53

Анонимен

Всичко е ясно - щем прокуратурата го е разследвала... ЩЕ СЕ СТРОИ И НИКОЙ НИЩО НЕ ЗНАЕ!!!

29.06.2020 17:42:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.