• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина

Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина

/КРОСС/ Казах историческата и реалната политическа истина към настоящия момент нещо, което в Македония по принцип на се случва много често. Това каза в интервю за сутрешния блок на BTV „Тази сутрин“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод последния скандал в РСМ.

Какво точно териториално съм отправил към Македония, освен да кажа, че в Македония живеят хора, които се чувстват българи, които говорят на български език, че говорим на един и същи език с хората в Македония. Сега те го наричат македонски, но това не означава, че ние не се разбираме и че всеки един нормален филолог в света знае, че това е диалект на българския език, попита Костадинов.

Относно изявлението, че „България и Македония с две държави, които трябва да бъдат едно“ той коментира, че това са го искали всичко български възрожденци.

От момента, в който пристигнах в Македония, до връщането си обратно и до буквално ден днешен получавам страшно много поздравления от българи от Македония, които казват: „най-накрая някой отиде и каза истината на македонските журналисти в центъра на Скопие, подчерта лидерът на „Възраждане“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Шиптарин

Ами ето и Путин им я казва „истината“ на украинците че са руснаци, ама май ще му се разпадне империята.

29.11.2022 08:30:19

Анонимен

Само да се заяви обединение между България и Македония и ще видите как ще ревнат против силните в Европа и балканските страни. Най-вече Албания и Сърбия, които имат апетити за влияние в Македония и го имат. Всичките са с интерес да сме слаби и разединени.

28.11.2022 11:24:27

Анонимен

Албания и Косово постоянно декларират, че имат намерение да се обединят. Сега по повод националния празник на Албания и независимостта на Косово парламентите на двете страни ще проведат съвместно тържествено заседание. Какво лошо има ние с Македония да не се стремим и да заявяваме намерения за едно бъдещо обединяване, макар и федерално, което ще е в полза на двете страни и икономически включително.

28.11.2022 11:18:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.