• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Милен Врабевски: Разглеждам културната интеграция като най-добрата форма на евроинтеграция

Милен Врабевски: Разглеждам културната интеграция като най-добрата форма на евроинтеграция

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Милен Врабевски, каза че в Северна Македония доминира югославският начин на мислене и продължава схемата антиБългария като начин на управление.

Той съобщи, че подготвяна от него съвместно с МВнР инициатива за представление на театралната постановка "Вражалец" е отменена "по технически причини", но увери, че ще продължи да работи за реализирането ѝ.

Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната интеграция. С подобни инициативи вървим напред към евроинтеграцията на западната ни съседка, посочи Врабевски.

Много е важно да събираме децата от двете страни на границата. Между тях няма конфликти. Аз инициирам тяхната съвместна изява в някаква посока. Българските клубове са пример как може да се направи нормален план за действие в посока Европа и да има съвместни инициативи между двете държави. Тези инициативи подпомагат сближаването. Така нашите братя в Македония разбират, че България я има и тя помага на много хора. Децата от двете страни на границата заслужават по-добро бъдеще, подчерта председателят на фондация "Българска памет".

За мен е важно да да дам добрия пример, добави той.

Милен Врабевски посъветва българските политици да се прилага "подхода на инвеститора" при отношенията ни със Северна Македония и да се намерят бюджетни средства, за да може интеграцията да се случва.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ТИМ ГРУ врабчето

Най-изявените представители на българската култура посетиха българския културен клуб "Иван Михайлов (ДС-Главорез)" в Битоля: h t t p s : / / i s . g d / 27DYWA

01.02.2023 18:34:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.