• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Николай Малинов: Аз не се съмнявам, че както и от хиляда години насам, победителят ще е Русия

Николай Малинов: Аз не се съмнявам, че както и от хиляда години насам, победителят ще е Русия

/КРОСС/ Партията, на която аз съм председател „Русофили за възраждане на Отечеството" има такава позиция, излязохме вчера с тази позиция. Квинтесенцията, същността на тази позиция е, че изборът трябва да бъде и Изток, и Запад - не може да бъде само Изток, или само Запад. Трябва да бъде пълен и ясен неутралитет на България. Трябва да имаме в предвид, че мостовете, които разрушава войната, рано или късно трябва да бъдат възстановени. И в този смисъл това е нашата ясна позиция - неутралитет на България. Това каза в предаването „Денят ON AIR" по BG On Air Николай Малинов, председател на „Русофили за възраждане на Отечеството".

По повод последния ми разговор със Сергей Лавров, той коментира, че в общи линии той е бил точно за това - за мостовете, за бъдещето, за притеснението за това, че най-губещия е Европа. За това, че този губещ няма никаква представа по какъв начин тези мостове след това ще бъдат възстановявани. Той ме посъветва именно пак това, което и друг път ме е съветвал - по-спокойно, по-кротко - ще дойде време, когато ще трябват политици като теб да възстановяваме мостовете, коментира още Николай Малинов.

Отговаряйки на въпроса, възможен ли е дипломатически път за изход от войната между Русия и Украйна, Николай Малинов коментира, че така или иначе разумът трябва да надделее, защото другата алтернатива явно е края на света. Така че колкото и странно да ги казвам нещата и грубо, но или разумът ще надделее и ще се седне на масата за преговори и съответно Изтокът и Западът ще се договорят при какви условия се изграждат тези следващи железни завеси помежду им и колко са високи, и колко са дебели, или войната просто ще продължи до победния край на една от двете страни. Аз не се съмнявам, че както и от хиляда години насам, победителят ще е Русия, коментира Николай Малинов.

Ние сме много сериозно, така да кажа, тилово обезпечаване на тази война в полза на Украйна. И естествено при една по-нататъшна ескалация на конфликта, от което ние много се притесняваме и вчерашната наша декларация на партията е точно такава - тя изразява нашето притеснение от ескалацията на конфликта. Тази фраза, тези думи като че ли не прозвучаха от никой.

Конфликтът се ескалира, мобилизацията на тези 300 хиляди войници, които прави Русия, не го прави от добро, тази ескалация е на няколкостотин километра от нас и това няма как да няма последствия за България. И ние тук много ясно трябва да разделим действително партиите на мира от партиите на войната, партията за неутралитета на България, от тези които са на страната на Урсула - за до победен край на тази война и да настояваме, и да правим всичко възможно за преговори, коментира още председателят на „Русофили за възраждане на Отечеството".

Относно разговорите с „Газпром" Малинов отбеляза, че газът е не само експертна, тя е и политическа величина. А от политическа гледна точка от България никой по тези въпроси не си говори в момента с Русия на високо ниво. Това, че си говорят с този или онзи чиновник от „Газпром" - този въпрос е политико-експертен. Политическата част никой не я преговаря.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малиначка Русия съществува от 1721г., така че си заври хилядите вой

25.09.2022 19:33:50

Анонимен

Малиначка Русия съществува от 1721г., така че си заври хилядите вой

25.09.2022 19:33:50

Анонимен

Ако ще трябва Кольо да замине за Москва, трябва цяла кохорта български политици да заминат някои за Вашингтон, други за Брюксел, но с българските пенсии и да не се връщат.

25.09.2022 14:19:12

Анонимен

Кольо,бегом марш към Русия и Путкин ! И да не се връщаш,чуваш ли ?

25.09.2022 08:22:03

пУткин

Колхозниците никога не са побеждавали без чужда помощ

25.09.2022 02:06:16

Анонимен

Един, който е заложил на сигурно.

24.09.2022 11:28:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.