• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Манолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова

Манолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ  Мая Манолова, каза че те са гражданско обединеното ляво, което няма при никакви условия да е в колаборация с ГЕРБ, ДПС и никога няма да е във война с президента Радев.

По думите ѝ, БСП се е превърнала в заложник на партийната кариера на Корнелия Нинова. Затова и в България има нужда от левица, при която клиентилизмът и авторитарните начини на партийно управление да останат в миналото. "Левица, която няма да води братоубийствена война срещу президента. Това е самоунищожителна война, в която редовите социалисти не участват, води я ръководството", добави тя.

Манолова заяви, че ляво обединение ще има. "Ще имаме общи листи на предстоящите избори. За следващите местни ще се влеем в единен ляв политически субект. Лявото обединение, в него ще се включат интелектуалци, очаквам и много социалисти, които не са съгласни с линията, която провежда Нинова и шлейфа около нея. Също и онези честни хора вляво, които искат истинска и силна левица, която да защитава работещите хора и уязвимите в България", посочи тя.

Мая Манолова припомни, че на последните местни избори е спечелила близо 200 000 гласа, което посочи, че е близо до резултата на Нинова в цялата страна. "В тази организация, която оглавявам, може би членовете на БСП са двама или трима. Само за 5 години партията под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в лесно заобиколим фактор, който се използва като патерица и от статуквото", заяви тя.

Манолова предположи още, че партията на Стефан Янев - "Български възход" няма да влезе в следващия парламент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Я стига глупости. Далече не всичко, което Нинова говори и прави е приемливо, но тя е единственият човек, който към момента може да спира безпринципните кариеристи въ БСП. Манолова, след като се събра с хора като Хаджигенов, просто не може да говори за лидерство, дори за участие в ляво обединение. Дори не съм сигурен какъв смисъл влага в понятието ляво. Лошото е че с Нинова или без нея, социалистите без идеология в която да е ясно казано интересите на коя част от обществото ще защитават и срещу какво винаги ще се борят, кои са съюзниците и кои са враговете - си заминават. Предлагането на технически решения обезличава партиите. Идеологията е това, което определя посоката и границите на търсене на конкретно решение. Всяко решение си и ма цена и именно идеологията определя, кой ще плати по-голямата част от цената и кой ще получи по-голяма част от придобитото.

26.01.2023 09:12:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.