• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мая Манолова обяви, че влиза в политиката с план за 2,5 млрд. лева

Мая Манолова обяви, че влиза в политиката с план за 2,5 млрд. лева

/КРОСС/ Председателят на Гражданската платформа „Изправи се. БГ" Мая Монолова обяви амбиции за влизане в политиката на следващите избори. Заявката тя направи на протест пред Министерски съвет, организиран
съвместно с майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива". Манолова обяви 19 мерки за излизане от кризата, породена от заразата Covid-19.

Мерките са насочени към бързото възстановяване на работните места в следващите 19 месеца. Част от тях трябва да стимулират наемането на български сезонни работници, създаване на семейни стопанства и държавно предприятие за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители.

Предлагат се и държавни чекове за услуги за грижа за децата, възрастни и със хора специални потребности; безплатни ясли и детски градини; подпомагане на самотните родители; преизчисляване на пенсиите, временно премахване на определени данъци; мораториум за 19 месеца на безконтролния ръст на цените на ток, парно, вода.

В плана на "Изправи се БГ" основата е да има работа за всеки, каза Мая Манолова и обясни, че програмата ѝ е на стойност 2,5 млрд. лв. и ще бъде обсъждана в следващите месеци:

"С тази програма ще се явим на избори. Ние, гражданите, ние ще станем първа политическа сила! Ние и сега сме сила, но ще го покажем на изборите. "Изправи се България" и тези там ще паднат!".

На протеста пред МС Манолова и събралите се поискаха оставката на правителството и посочиха, че обявените от него антикризисни мерки обслужват приближени до премиера.

Мая предлага заплатите и осигуровките на до 50% от персонала на малките фирми да бъдат поемани от държавата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НОВ ЕПИЗОД В СЕРИАЛА ПФК БОКО БОРИСОВ Тази вечер има продължение на пародията ПФК БОКО БОРИСОВ и поредната гаргара, която Васил Божков си прави с все още премиера на РБ. Преди малко Георги Попов, фактическият собственик на 86,6% от тях написа за медиите, че очаква писмения отказ на Борисов за акциите, за да ги джироса. Контролният им пакет може да бъде предаден на съпруга на Раева при спазване на посоченото условие още до края на следващата седмица. На 13 май акциите бяха джиросани на премиера Бойко Борисов. Според Попов те все още са негови и е нужен отказ. За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. ...И считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление,

24.05.2020 01:11:29

Анонимен

Толкова ли и трябват да прибере:)

23.05.2020 23:57:54

Зоя Деянова

ШИБАНЯКА СЕ ПОДИГРАВА СЪС ЗАКОННОСТТА Не е ли ясно, че Конституцията е суспендирана? Финансовият министър вместо в Парламента инспектира водопроводи. Шибаняка се подиграва със законността. Сега БСП трябва да излезе от Парламента, а не миналата година по никое време и за нищо. Но да излезе при протестиращите – при „Възраждане“, Мая с нейните амбиции, при хората, които са недоволни. Кой Георги Димитров чакат да им каже, че трябва Отечествен фронт срещу кафявия „вирус“? Или чакат щурмуваците на Бойко, че да се събудят? В лагери. Вече прибраха децата на професор Христо Деянов…

23.05.2020 16:25:40

Анонимен

до долния анонимен - АМИ ТАКА Е ОТ 10 ГОДИНИ С ПРОСТАКА БОРИСОВ НАЧЕЛО, НО НЕ Е АНАРХИЯ А ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ

23.05.2020 15:42:30

Анонимен

Когато обикновенния гражданин (плебса) стане първа политическа сила,настъпва анархия,без да има умни и грамотни хора.

23.05.2020 13:54:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.