• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Проф. Маринов: Дълбоко се съмнявам решението за палатковите лагери да е взето от СДВР

Проф. Маринов: Дълбоко се съмнявам решението за палатковите лагери да е взето от СДВР

/КРОСС/ Дълбоко се съмнявам, че решението да се премахнат палатковите лагери в столицата е взето от ръководството на СДВР - това е решение с политически последици. Очевидно правителството е решило да действа по този начин. Когато има политическа криза, тя не може да бъде решена с полицейски методи. Това заяви в БТВ „Тази сутрин" председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев- проф. Александър Маринов. Той коментира действията на полицията от ранните часове на сутринта, при които беше освободено движението на трите ключови кръстовища в София - Ларгото, Ректората и "Орлов мост". По думите му от един момент протестът преминава в гражданско неподчинение - практика в редица страни. Според него се нарушават закони и права, но трябва да се зададе въпросът какво кара хората да стигат до това положение.

Маринов уточни, че полицията си е обосновала действията и едва ли няма формално законово основание за акцията. Според мен реакцията трябва да бъде политическа. Независимо от това какво се случи рано сутринта, проблемът остана. Причините за протеста остават и се съмнявам, че недоволството ще стихне, допълни той.

Президентът отново разкритикува властта за "управленската катастрофа" в страната. Стратегическият съвет към държавния глава вече подготвя план, с който България да излезе от кризата. Той беше представен вчера.

Според мен програмите на партията може да се провалят поради една причина - тази партия няма достъп до властта или не може да я употреби както трябва. Когато се проваля документ на правителството, за който са изхарчени милиарди левове, това е друг въпрос, изтъкна проф. Маринов. Той беше категоричен, че стратегията на правителството е приета от изпълнителната власт. Проектът на президентството е ориентиран към гражданите - първо те трябва да се съгласят с целите за бъдещето и тогава документът да отиде за изпълнение. Изпълнителната власт би трябвало да се избира с доверието на хората и да се отчита пред тях и да носи отговорност, продължи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.