• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Политолог: Мария Габриел понесе цялата отговорност

Политолог: Мария Габриел понесе цялата отговорност

/КРОСС/ Думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не са ултиматум, а реален сценарий за ускоряване на преговорите. Да се покаже наличието на ясна воля - ако идват избори, то по-добре е за всички това да бъде решено в по-кратки срокове, за да са „две в едно". Това каза политологът Цветанка Андреева в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Ако Мария Габриел отиде с папка с несъгласуван състав, това би довело до предсрочни парламентарни избори, смята тя. Ако преговорите бъдат провалени, ще се търси изход и послание как се тръгва на избори. „Трудна е задачата на Мария Габриел. Борисов прехвърли цялата отговорност на нея преди дни, когато разговорите между партньорите се бяха превърнали в политически скандал. Мария Габриел понесе цялата отговорност, но в един момент тази отговорност започва да се видоизменя в момента, в който ГЕРБ ще получи мандата и ще бъде отговорен за властта в държавата. Мария Габриел носи не просто политическата, а вече и управленска отговорност и това много променя ситуацията за нея чисто персонално", обясни политологът.

Според нея интригата в преговорите за формиране на кабинет не е в имената на министрите, а дали те ще успеят да решат основните проблеми, които водеха до постоянни скандали в сглобката. „Тип коалиционно управление е много по-подходящо както за самите партньори, така и за държавата. Очакваме от тях да опишат този ясен механизъм, по който ще взимат решения по конфликтните точки, включително регулаторите", каза още Цветанка Андреева.

NOVA NEWS, „Денят на живо"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За държавата никаква форма на управление, при което решенията се вземат само от две политически сили, представители на 20% от избирателите, не е подходящо. Оставям настрана факта че управляващите са мразени от 80 % от населението. Вижте им рейтингите, вижте им одобрението и недоверието. Празни приказки.

16.03.2024 17:49:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.