• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Неверници обраха обновения параклис в Марково

Неверници обраха обновения параклис в Марково

/КРОСС/ Неизвестни обраха параклиса "Св. Тодор" в Гробищния парк на село Марково. Ударът е нанесен в сряда. Неизвестните апаши са разбили вратата, проникнали са вътре и са задигнали инструменти и машини, които доброволци ползваха, за да възстановят каменния параклис.

По случая вече работи полицията. От Кметството на селото умоляват всеки, който е забелязал нещо или има информация за обира, да се свърже с кметството или кварталните полицаи. Анонимността му е гарантирана.

Обирът в параклиса предизвика гнява сред местните жители на селото. От кметството на Марково също изказаха огромното си възмущение.

" С огромно съжаление и гняв искам да ви съобщя, че се намериха индивиди, които да поругаят огромния труд и ентусиазъм на доброволците от Сдружение "Моето село Марково", както и на голяма част от марковци, които безрезервно с дарения и труд се включиха във възстановянатео на параклиса", написаха в социалната мрежа от кметството.

Каменният параклис от години стоеше занемарен в гробищния парк. С помощта на доброволци обаче преди месеци той бе почистен, ремонтиран, а пространството около него облагородено.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Точно преди две години патриархът благослови гешев за успешен мандат. Това е една от най-противните снимки, които се завъртяха в медийното пространство! Въобще при борисов, църквата стана мръсна дума, защото беше окаляна цялата от самозабравилата се мутренска власт – но се окаля доброволно, по руски модел! То не бяха осветявания, водосвети, гонене на зли духове от държавни стгради! То не бяха простотии при рязане на ленти и при всяка глупост свързана с властта! То не бяха икони из държавните офиси и парадиране с набожност от бивши комунисти и ДС агенти и де що има селска пръчка на държавен пост! Но църквата вместно да е морален стожер, легитимираше корупцията! И й се подмазваше и я богопомазваше. Преди дни – на Никулден във Варна имаше някаква сбирка пред църквата св. Николай – там някакъв свещеник от висшия клир, който не различих кой точно е, не спря да благодари на кмета на Варна и на заместник кметовете и да им желае здраве. Тотално безсрамие и лизачество и опорочаване на християнските идеали, сякаш герб имат нещо общо с християнския празник! ВЪН ВЛАСТТА ОТ ЦЪРКВАТА И ЦЪРКВАТА ВЪН ОТ ВЛАСТТА! Татяна Кристи

09.12.2021 15:48:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.