• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пулмологът: Няма достатъчно информация дали трябва или не да се носят маски в училище

Пулмологът: Няма достатъчно информация дали трябва или не да се носят маски в училище

/КРОСС/ За съжаление няма достатъчно информация дали трябва или не да се носят маски в училище. След време, ще се прецени дали в училищата, в които по-строго са носени маски ще има по-малко заразени. Това заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" пулмологът д-р Александър Симидчиев. В класната стая контролът е по-голям от учителя, отколкото в коридора, коментира пулмологът задължителното носене на маски от децата в коридорите на училищата. Маските не могат да бъдат вредни - хората, които оперират и лекуват носят маски по 8 часа на ден. Остава въпросът доколко са полезни предпазните средства, каза д-р Симидчиев.

Трябва да имаме обща нагласа за "новата нормалност", а тя изисква да ограничаваме разпространението на вируса, разкри експертът. Важно е да предотвратим заразените деца в училището. Родителите трябва да мерят температурата на децата, коментира пулмологът. Маската е по-ефективна от шлема що се отнася до капковото разпространение, завърши д-р Александър Симидчиев.

Проблемът в началото на учебната година идва от това, че Министерството и въобще държавната политика в образованието е една, тя се отнася до средностатистическия ученик, а не до отделните случаи. Това каза от своя страна проф. Тодор Танев. В този смисъл не е възможно и не е нормално да мислим, че може да има капацитет нашата образователна система да удоволетворява всякакви индивидуални случаи на родители. Затова се подхожда до този сравнително болезнен и малко по-груб начин да се гледа кое е мнозинството, защото огромното мнозинство от родителите приема предприетите противоепидемични мерки, а малцина са тези, които не ги приемат, смята още проф. Танев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.