• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Маслото е по-полезно, отколкото очаквате

Маслото е по-полезно, отколкото очаквате
Игнорирайте мненията на експерти отпреди повече от 100 години

/КРОСС/ Някога пробвали ли сте да убедите някого, че маслото е част от здравословната диета?

Той вероятно е реагирал скептично, най-вероятно заради медийното отразяване на темата за здравословното хранене. Ако вярвате на медиите, наситените мазнини, които присъстват в маслото, са вредни за здравето.

Това може и да е било общоприето като неотменим факт преди няколко десетилетия, но според скорошни изследвания масовото мнение е, че маслото е отправна точка в пътя ви към по-здравословен начин на живот.

Най-новите научни сведения за маслото гласят, че то може да се консумира в умерени количества, тъй като съдържа разтворими от мазнините витамини, които са от решаващо значение за поддържането на здравословно тегло.

Маслото е съставено предимно от мазнини: 70 процента от маслото е наситени мазнини, около 25% от него са моно-ненаситени мазнини, и около 2.3 процента са поли-ненаситени мазнини.

Въпреки че маслото съдържа някои трансмазнини, млечните трансмазнини се считат за здравословни, за разлика от трансмазнините в преработените храни.

Свързаната линоленова киселина (CLA), която присъства в маслото, е свързана с няколко полезни за здравето ефекта — тя може да понижава риска от възникване на рак, да стимулира отслабването и да подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

Витаминовият и минералният състав на маслото показва, че то е богато на хранителни вещества.

То осигурява витамини A, D, E, B12 и K2, някои от които имат свойства на антиоксиданти, което ги прави полезни при преодоляване на здравословни проблеми.

Когато избирате какво масло да купувате, стремете се то да е от животни, хранени с трева.

Изследванията показват, че този тип масло има повече хранителни вещества от това от хранени със зърно животни - както по отношение на съдържанието на здравословни мазнини, така и като разтворими от мазнини витамини и антиоксиданти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.