• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Медведев: Бракът между Съединените щати и Европа има всички шансове да завърши с мръсен скандал и мрачна подялба

Медведев: Бракът между Съединените щати и Европа има всички шансове да завърши с мръсен скандал и мрачна подялба

/КРОСС/ Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че заради действията на САЩ съюзът на Вашингтон с Брюксел може да завърши със скандал и „подялба на собствеността". Но, добавя той, Европа едва ли ще има смелостта да го направи.

„Изглежда, че бракът между Съединените щати и Европа има всички шансове да завърши с мръсен скандал и мрачна подялба на съвместно придобито имущество", написа той в понеделник в канала си в Telegram. Причината за това, според политика, е демонстративният отказ на САЩ от своите задължения.

"Вашингтон дори не мисли за споделяне на печалбата. Напротив, той отнема последното нещо от възрастен партньор и го присвоява за себе си без ни най-малко колебание", каза заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Федерацията заяви, че мнението на американските партньори не се интересува от това.

Както обясни Медведев, „колкото по-нататък, толкова по-активно Съединените щати създават условия на своя територия за бърза интеграция на водещи европейски компании в тяхната икономика": система от субсидии и данъчни стимули ги насърчава да станат инвеститори в Новия свят, забравяйки за интересите на Европа.

"Америка също така силно насърчава клиентите си да купуват това, което е произведено в САЩ, от електрически автомобили до горещи потребителски стоки. Бизнесът си е бизнес, той се движи не от политическата лудост, която е обхванала здраво Европейския съюз, а от собствената си полза. Поради санкционната война, обявена на Русия, европейските компании виждат все по-малко възможности за себе си да работят нормално в собствените си страни. Руският пазар е затворен. Китайският пазар е плътно натъпкан с неговите стоки. Но Америка чака европейски компании", добави Медведев.

Според Медведев Европа може "решително да скъса" с нечестните партньори и да започне нов, свободен живот, да го изгради самостоятелно и независимо. "Но едва ли европейските страни ще имат достатъчно решителност за това", прогнозира Медведев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много интересно. Когато Русия защитава интересите си се оценява от Запада като агресия към останалите, а американските като приятелски жест.

28.11.2022 17:14:06

Анонимен

Мамин Димончо и той завалията реве за тоз пусти Запад, глупако ами бракът между Русия и Китай как ще завърши? Както е тръгнало май сибир няма да е към Московията....

28.11.2022 16:39:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.