• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Медведев: Неприятелски настроените към Руската федерация държави изкореняват паметта на героите от Великата отечествена война

Медведев: Неприятелски настроените към Руската федерация държави изкореняват паметта на героите от Великата отечествена война

/КРОСС/ Неприятелски настроените към Русия страни сега се опитват да унищожат спомена за борбата с нацизма и героите от Великата отечествена война, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия на заседание на организационния комитет за подготовката и провеждането на събития, посветени на 80-годишнината от победата в Сталинградската битка, съобщават руски медии.

„Както знаете, в неприятелски държави днес те се опитват да изтрият, доколкото е възможно, паметта на героите, победили нацистките войски, разрушават паметници навсякъде и по всякакъв начин възхваляват фашистките палачи и техните съучастници. В някои страни това просто се прави директно, докато в други страни, включително и в държави, принадлежали конкретно към съответния пакт на Хитлер, просто срамежливо си затварят очите, сякаш нищо не се случва", каза още Медведев.

По думите му затова събитията, свързани с датите на основните битки на Великата отечествена война, са възможност да се напомни на целия свят, че никой не може да унищожи историческата истина и да я „обърне наопаки".

Медведев подчерта, че за да съхраним историческата памет „имам нужда от реални дела, от постоянна целенасочена работа". „Разбира се, това е работа с по-младото поколение и, разбира се, работа с ветераните, подпомагане на техните семейства. Разбира се, възстановяването на паметници на военната слава, музеи и експозиции, търсене на документи, военни реликви, всичко, което по един или друг начин свидетелства за подвига на нашия народ", обясни той.

Медведев отбеляза, че паметта за подвига се усеща особено в земята на Сталинград, както и на Курската издутина, а създаването на нов мемориален комплекс на Курската издутина е споделена отговорност, такава задача си струва.

Говорейки за честването на годишнината от разгрома на фашистките нашественици край Сталинград от съветските войници, заместник-председателят на Съвета за сигурност отбеляза, че се извършва мащабна работа за увековечаване на паметта, запазване на исторически места и културни реликви.

„Днес е особено важно и, разбира се, необходимо - да се предаде истината за тези събития. Празненствата винаги допринасят за това, че си спомняме минали събития и представяме нашата справедлива, истинска версия за това какво е било съветският народ, как червените Армията оказа съпротива на германо-фашистките нашественици", заключи Медведев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Работи се не само до преобръщане и изопачаване на историята, но и до изменение на народопсихологията и духовната принадлежност. В много държави се наблюдават антиамерикански настроения без там да има или да е имало руско влияние. Надига се фалшив вой за „дългата ръка на Кремъл” там където много не върви в традиционно православни държави насаждането на американската политика за поведение.

30.01.2023 20:58:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.