• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Времето до края на работната седмица

Времето до края на работната седмица

/КРОСС/ След обяд ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. По-значителни и на повече места ще са валежите в западната половина на Дунавската равнина.

В западната половина от страната ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, в източна половина - умерен до временно силен от север-североизток. Максималните температури ще са от 26°-28° на места в Западна България до 33°-34° в източните райони на Горнотракийската низина, в София около 28°.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На много места в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, по-значителни в централните райони на Дунавската равнина.

В Източна България вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-северозапад. Утре преди обяд, на повечето места валежите в Северна България ще спрат и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 25°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще близко до средното за месеца По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад.

Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала. Над планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21, на 2000 метра - около 13 градуса. В петък над източните райони ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд, но без валежи; ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат от 24-26 в западните райони, до 32-33 градуса в източните. В събота краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места из цялата страна, а на отделни места за кратко ще са интензивни.

Вятърът ще е слаб, предимно от север-североизток. Температурите и в Източна България ще се понижат, в Западна ще са без съществена промяна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.