• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

До края на деня вятърът почти навсякъде ще утихне

До края на деня вятърът почти навсякъде ще утихне

/КРОСС/ Опасно ветровито време ни очаква днес - ще духа умерен, временно силен северозападен, по-късно през деня в Източна България - североизточен вятър и с него в страната ще нахлува по-хладен въздух. В много райони е в сила предупреждение за опасно силни пориви от първа степен, а в Сливен - от втора степен, код оранжево.

Именно там са най-силните пориви до момента над 100 км/ч. В Дунавската равнина и по Черноморието до 70 км/ч. Очакванията са до края на деня вятърът в по-голямата част от страната да стихне.

Освен ветровитото време, и облачността ще се задържи значителна, на отделни места в източните райони, Северното Черноморие и Родопската област ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

През нощта и до сутринта на места в Източна България все още ще има валежи от дъжд. В останалата част от страната ще бъде безоблачно. На много места и вятърът ще утихне, в Източна България ще е до умерен от североизток. Минималните температури в повечето райони ще са между 3° и 8°, на отделни места в котловините ще има условия за слани.

И за разлика от днес, утре ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София около 20°, по-ниски на морския бряг от 14° до 17°.

В планините ще се задържи ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва и в ниските райони ще се ориентира от изток-югоизток. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Температури в курортите от 6° на Алеко до 11-12° в Боровец и Пампорово.

Слънчево ще е утре не само у нас, почти навсякъде на Балканите, както и в страните от Централна Европа, където предстои съществено затопляне. Ветровито, на много места с валежи и гръмотевични бури ще бъде в Испания и Франция.

Следобедни валежи и гръмотевични бури ще има и у нас, в сряда и четвъртък. В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Максималните температури бавно ще се повишават, но сутрин ще остане твърде хладно, с условия за слани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.