• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Черноморските курорти се напълниха и вдигнаха цените

Черноморските курорти се напълниха и вдигнаха цените

На юг от Слънчев бряг почивките струват с 20% по-скъпо от преди година

/КРОСС/ Морските ни курорти се напълниха с туристи. От средата на юли до средата на август повечето хотели нямат свободни места и са изцяло заети, разказаха за "Труд" туроператори.

По-голям е напливът на юг от Слънчев бряг, където по традиция предпочитат да почиват българите. Тенденцията бе същата и през миналото лято, когато общини като Царево дори реализираха ръст, въпреки кризата, породена от пандемията.

Именно заради големия интерес към градчетата, курортите и къмпингите от Несебър до Ахтопол и през тази година собствениците на хотели, къщи за гости, каравани и вили вдигнаха цените на офертите си за най-търсените месеци - юли и август, средно с 20 на сто още в началото на сезона, обясниха представители на туристически агенции. Това обаче не спря любителите на плажовете по южното Черноморие и в резултат ивиците се напълниха почти "до дупка".

През това лято намирането на свободен шезлонг след 8 сутринта в Поморие, Китен и Несебър е истински ад, разказаха летовници. Ако искаш да събираш тен под чадъра или си с малки деца и това е наложително, ранното ставане е задължително, категорични са препатили почиващи. Резервирането на шезлонгите става още в 6 сутринта, а към 8 евентуално има места само на най-отдалечените места от морето. В 9 да намерите свободен чадър или шезлонг, място на свободния плаж или къде да паркирате колата си в близост до ивицата е почти мисия невъзможна, категорични са плажуващи в най-предпочитаните южни курорти. Това естествено поражда неприятни ситуации като спорове за чадъри и шезлонги или ранно ставане и спане на плажа с дрехи и хавлии, за да се резервира място за горещите часове през деня. При това цените на шезлонгите именно на най-предпочитаните плажове не бяха намалени, за разлика от предходното лято.

По Северното Черноморие няма подобен проблем с пренаселване на плажовете и има място за всички, желаещи да събират тен до морето. В Слънчев бряг и курортите на север от него и през тази година се намират изгодни оферти за ваканция, при това с намаление от 15-20 на сто в сравнение с миналия летен сезон. Все пак навсякъде по Черноморието сезонът е в разгара си и свободни места в хубавите места за настаняване се откриват все по-трудно.

За разлика от други години, когато българите основно почиваха през август, сега всичко е заето още от средата на юли, а свободни места в хотелите има след 8-10 август. Сред причините за големия интерес към българското Черноморие през тази година е и продължаващата епидемия от COVID-19 в света. Мерките за ограничаване на вируса направиха пътуванията в чужбина по-трудни и по-несигурни, затова и голяма част от българите предпочитат да пътуват или до близки дестинации като Гърция и Турция, или да прекарат ваканцията си на родното море.

Все пак трябва да се има предвид, че макар и добър сезонът през това лято се очертава като много кратък, а в националните курорти ситуацията далеч не е толкова цветуща. Част от хотелите не са отворили и през този сезон, а в тези, които работят, и сега има свободни места. Трудно се намира и персонал, затова, въпреки интереса, част от местата за настаняване или отделни крила на хотелите не работят, обясняват от бизнеса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Кремена от Стара Загора

Ковида НЕ съществува. Никъде няма вирусен изолат на този „вирус“ Има причинител на Ковид, но той НЕ Е ВИРУС. Може би е нано-частица, може би друг патоген, може би вредоносна енергия. Симптомите на Ковид са 100% идентични с тези на химическо отравяне и нано-токсикоза. Когато нивата на натрупване на нано-частици в кръвта са много високи се получава двойна бронхопневмония, задушаване, тромбоза и висока температура. Анти-тела могат да се образуват от много неща, НЕ само от „вируси“ Човекът от вашето семейство е бил болен от нано-токсикоза. Ковид НЕ е вирусно заболяване. Затова НЕ могат да изолират „вируса“. Затова учените се бъркат че „вируса“ има променливо РНК: защото няма вирус, това е нано-частица. А това, което „изследват“ са малки фрагменти човешко РНК, които клетката отделя когато е подложена на химическо отравяне: екзозоми се наричат. Затова не се правят аутопсии. Защото някой по-кадърен патолог ще се светне че това НЕ е вирусно заболяване, а нано-токсикоза.

28.07.2021 00:16:31

♫Пeтeлa от БТ

Влизал съм на Приморско при западен вятър без плавници и шнорхел. ☠Мъртвака там си е ебал майката! ✌Морето беше равно като тепсия, но на около 100 метра, имаше малки вълнички от брега навътре. Половин час плувах навътре и стигнах до една голяма шамандура, а като се обърнах вече не различавах отделните хора на брега. Вълните станаха големи и трудно се плуваше срещу тях, защото ме вдигаха нагоре и после ме хвърляха и удряха във водата от 2-3 метра височина. Отне ми над 4 часа да доплувам обратно. ♥Deep Purple - Child In Time - Live - 1970: https://clck.ru/Gj46M

28.07.2021 00:15:08

Роко

В Бургас по морската градина банкоматите са на МАДЖО само на Интернешънъл Асет Банк. Маджо изпрапарите в Швейцария. Жената на Димитър Николов кмета но Бургас има 40.000.000 милиона влог в ДБАНК.

28.07.2021 00:14:32

Мома Калина до бургаската Батка ☭Факт.

♫Насам, насам офце тъпи, чакаме ви на ЛAЙНOМOPИЕТО! ☠Има и още много други екстри като: https://clck.ru/Hrv5V -отвличане, окачане на чeнгел и рязане на пръсти, докато не кажеш пин-кода на банкоматната карта, и не подпишеш запис на заповед за милионче, а после хвърляне в морето с камък на шията; -отвличане, мъчeния и тормоз, докато не препишеш имота си на когото ти кажат, после камъка на шията и в морето; ♣За всички тези екстри се грижат нашите момчета – миризливи мaнгaли, свoдници и бaндити, бoпaджии и потомствени милиционери от котилото на ДС на БКП. ☠Елате ни крака прoзти офчици!

28.07.2021 00:13:50

₺Бургаска Батка с бокс и анцуг Адидас:

₺Бургаска Батка с бокс и анцуг Адидас: https://uni.su/MNfDev Oфчициии, чакаме ви на лaйнoмopието! ☢Тук, около помийната яма Черно Море, сме ви приготвили неповторими и незабравими преживявания като: -вкиснали претоплени манджи тип миш-маш с продукти от кофите за отпадъци; -черноморски плажове бъкащи от кърлежи, комари и ЛАЙНЯНО МОРЕ-КЛОАКА гъсто населено с гъби, вируси и бактерии донесени от лайната на алкашите-сифилистици и мангалите-комунисти; ♣Като допълнение предлагаме и следните екстри: -пребвaне, изнасилване и огрaбване; -отвличaне, бoй, изнaсилване и хвъpляне от 13-ят етаж; -отвличaне, бoй, изнaсилване и затваряне в някой бардак, принудена да бъдеш рoбиня-прoститутка.✞

28.07.2021 00:13:08

Боколандия: https://uni.su/4jFh3o

Слънчев бряг север - Маджо ☞Слънчев бряг юг - ВИС ☞Несебър юг - ВИС ☞Поморие централен - братя Маргини ☞Бургас север - братя Маргини ☞Созопол Харманите - ВИС ☞Созопол централен - братя Маргини ☞Сараите на Доган-плаж Отманли - ДПС ☞Мутри на Маргините вилнеят на Слънчев бряг, отвличат, бият и изнасилват, а милицията мълчи за зерствата по лайноморието: https://uni.su/luEY2j

28.07.2021 00:10:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.