• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Как Метавселената ще промени работния свят

Как Метавселената ще промени работния свят

/КРОСС/ Метавселената винаги е била предназначена да бъде нещо повече от просто приложение за виртуална реалност. Според експертите от Adecco Group тази модна модна дума описва бъдещето на работата, в което ежедневният ни живот ще включва един цял онлайн свят.

Глобалната пандемия принуди повечето хора да променят начина, по който мислят за свързаността, опита и сътрудничеството – или поне начина, по който правят тези неща. Вече сме изправени пред избора към каква част от старите начини искаме да се върнем и колко от новите сега ценим твърде много, за да не запазим.

Най-ясният начин да започнем да мислим за метавселената е да се помисли какво не е. Това не е нова технология, приложение или инструмент. Метавселената е начин на мислене и комбиниране на много технологии, за да изпитаме как използваме технологиите и взаимодействаме с тях през живота си по изцяло нов начин. Някои сравняват дефинирането на метавселената днес с обсъждането на Интернет през 70-те години на миналия век: технологията носи способността, но ние трябва творчески да определим нейната приложимост.

Според световният лидер в HR услугите Adecco Group светът на работата вероятно е мястото, където метавселената ще има най-голямо въздействие. Надграждането на тенденциите за дистанционна работа, произлезли от пандемията, осигуряване на личния контакт и спонтанността, която предоставя със свободата да се работи отвсякъде и винаги, може да бъде наистина революционно за компаниите и служителите.

Метавселената и целият й потенциал със сигурност ще се съчетават с всичко, което правим в живота, защото това е в основата на неговата цел: да съществува съвместно с нашата действителна реалност. Това създава вълнуващи възможности за разрушаване на стените на часовите зони и географските местоположения, когато става въпрос за работа.

На много практично ниво метавселената може да трансформира как работим, къде, с кого и в какво качество.

Досега технологиите служеха главно за поддържане на функционирането на комуникацията и взаимодействието по време на работа въпреки физическото разстояние, а не за възпроизвеждане на преживяването от лично присъствие с членове на екипа. В метавселената ще можем да се присъединим към членовете на нашия екип във виртуални работни пространства като 3D аватари, по начин, който далеч по-близо прилича на реалния свят.

Другото предимство е на метавселената, че в нея всичко може да бъде 3D-моделирано. Това ще позволи по-прецизна оценка, проектиране и вземане на решения с по-малко времеви ограничения и финансови разходи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.