• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата
Форумът се провежда в Националния дворец на културата и посетителите ще могат да избират сред повече от 100 000 заглавия

/КРОСС/ Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на книгата - най-мащабният и единствен по рода си книжен форум у нас, организиран от Асоциация „Българска книга". В продължение на една седмица - от 5-и до 10-и декември, над 170 издателства ще представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, като посетителите ще могат да избират сред повече от 100 000 заглавия. Мотото на юбилейния панаир е „Създаваме истории. Създаваме история".

Посетителите на Панаира, който както обикновено ще се проведе в НДК, ще могат да се запознаят с най-интересното от книжния пазар в България и да се срещнат с автори, илюстратори и преводачи от цял свят. По повод юбилея организаторите са подготвили специални активности и изненади за малките и големи посетители.

По традиция паралелно с Панаира ще се проведат и две от най-престижните събития, посветени на литературата - единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Специално за фестивалите в България ще пристигнат над 16 водещи имена на съвременната скандинавска и световна литература, които за първи път ще се срещнат с българските си читатели.

По време на Панаира Асоциация „Българска книга" ще връчи и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв". Критериите, по които се оценяват номинираните издателства, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура, а категориите са две: „Най-добър издателски проект" и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.