• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

TikTok може да стане собственост на Microsoft

TikTok може да стане собственост на Microsoft

/КРОСС/ Microsoft е в преговори за придобиването на китайското приложение TikТok, предава Reuters, позовавайки се на източник, запознат с въпроса. Информацията идва в момент, когато САЩ започнаха опити да забранят използването на платформата в страната заради предполагаеми проблеми със сигурността.

Придобиването на популярното приложение за видео споделяне би вляло нова енергия в рекламния бизнес на американския гигант. Microsoft генерира по-голямата част от своите годишни приходи от 143 млрд. долара от лицензиране на софтуер - като Windows и Office, както и от облачните инструменти в платформата Azure, докато рекламните остават по-слаби на този фон.

Компанията за проучване на рекламния пазар eMarketer изчислява, че рекламните приходи в LinkedIn, която е собственост на Microsoft, са около 2 млрд. долара годишно в Съединените щати. От компанията майка съобщиха, че продажбите на реклами в платформата за делови контакти са намалели тази година на фона на пандемията от коронавирус.

Социални мрежи като Facebook и YouTube обаче отчитат ръст на продажбите си по време на извънредната ситуация. Причината е, че потребителите прекарват повече време у дома, забавлявайки се онлайн и особено гледайки видео, а рекламодателите решават да ги последват в тези канали.

Тенденциите се развиват на фона на нарастващия регулаторен натиск срещу технологичните гиганти в САЩ, чиито апетите за нови придобивания все по-често биват възпирани. За разлика от Facebook и Google например, Microsoft засега не се сблъсква с такива ограничения.

Финансовият анализатор на Wedbush Дан Айвс определя потенциалното придобиване на TikTok от Microsoft като „агресивно" и „стратегическа инвестиция", което може да изведе американската компания в „нова алея на растеж".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.