• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Георги Михайлов: Управляващите изпуснаха пандемията

Георги Михайлов: Управляващите изпуснаха пандемията
Корнелия Нинова е в добро състояние

 

/КРОСС/ "Разговарях с Корнелия Нинова и получих нейното човешко разрешение да споделя с вас как се чувства. В добро състояние е. Преценката за хоспитализация е преценка на клиницистите от ВМА. Като лекар не смятам, че нещата са сериозни като клинична симптоматика и очаквам в скоро време да я видим отново сред нас." Това заяви народният представител от парламентарната група на "БСП за България" проф. Георги Михайлов в предаването "Панорама" по БНТ във връзка с положителния тест за Ковид-19 на лидера на БСП Корнелия Нинова и последвалото й постъпване в болница.

"Още в началото на появата на Ковид-19 в България, БСП подкрепи въвеждането на извънредно положение, като БСП постави много точно условия - това извънредно положение да бъде с конкретен срок и всички решения за извънредното положение да се взимат от българския парламент. Това се прие от нашите политически опоненти.", припомни народният представител.

Проф. Михайлов подчерта, че историята на всички пандемии, както и всички научни данни са сочели, че ще има втора вълна през есента: "Управляващите имаха 6 месеца, за да подготвят здравната система за последствията от пандемията, но не го направиха."

Народният представител поясни пред водещия Бойко Василев, че правителството е трябвало да обърне внимание на няколко пункта: противоепидемиологичните мерки, конструирането на здравната система, за да бъде тя устойчива, както и съхраняването на медицинския персонал: "И в тези три аспекта управляващите не се справиха." Михайлов допълни, че здравната система не е реформирана от 10 години: "Наливат се още пари в една нереформирана система. Ние от БСП търсим решение на здравните проблеми."

"Мерките трябва да бъдат балансирани. Още в първите месеци на пандемията Френската педиатрична асоциация заяви на френския президент Макрон: " Върнете децата в училище. Последствията за тях ще бъдат много по-тежки, отколкото от Ковид инфекцията". Франция и Германия са в карантина, но всички деца там са на училище. В България се прокламираше, че ще има присъствена учебна година, но само един месец след началото й управляващите изкараха българските гимназисти от училищата, без каквато и да е причина.", подчерта Георги Михайлов. Той подчерта, че дори и образователният министър е против затварянето на училищата.

На въпрос от водещия на "Панорама" за мнението на левицата за бюджета за следващата година, Михайлов бе категоричен: "През последните 4 години БСП предлагаше систематично промени в областта на социалната политика, които бяха адекватни и стъпаловидни. Сега изведнъж се излива рогът на изобилието. Всички бивши министри на финансите се обявиха против този бюджет и предупредиха за големите опасност, свързани с него. Ясно е, че бюджетът е предизборен, ясно е, че се купуват индолгенции с него. Наливат се пари в сфери, които не са реформирани".
Проф. Михайлов изрази мнението на социалистите, че БСП няма как да е удовлетворена от бюджет, в който се дават пари за надбавки на деца от заможни семейства и се харчат огромни средства за въоръжение, което няма да подобри статуса на българската армия в съществен аспект. "В този бюджет няма мерки за възстановяване на икономиката.
Разходите отиват в неясни посоки и без всякакви философия. БСП ще излезе с алтернативни предложения за бюджет 2021.", завърши коментара си проф. Георги Михайлов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този си е един двуличник.

01.11.2020 07:16:21

Гост

А , тоя Михайлов не носеше маска в парламента .Депутат , лекар , а никакъв пример и загриженост за здравето на хората. Сега злорадства , че има много заразени .А той какво направи освен да дава лош пример на обикновенните хора

01.11.2020 00:28:28

Анонимен

Хората трябва да се пазят с всички усилия.Никоя здравна система по света не може да издържи на голямо количество болни в един период.Хората,докато не разберат,че всички сме на първа линия,ще умират по къщите си.Никоя власт никъде не може да промени това.Ясно е за всеки,който не е зложелател.

31.10.2020 18:08:21

Анонимен

Твърдо съм убеден, че под ръководството на ББ, здравен министър като сегашния и наличието на НОЩ в този му вид ако се направи тест за бременност на един милион мъже в България ще ни бъде съобщено, че десет хиляди от тях са бременни.

31.10.2020 16:20:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.