• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Александър Михайлов: Не знам кой стои в основата на това източване

Александър Михайлов: Не знам кой стои в основата на това източване

/КРОСС/ Има схема за източване на „Кинтекс“. Държавното оръжейно предприятие участва в търгове и печели някои от тях заради професионализма на своите служители. Някои ръководства реализират измама, като създават заблуда, че частна фирма от Дубай има някакъв принос и съдействие за печеленото на търговете. С нея се подписват комисионни договори и й се изплащат милиони, които потъват. Това заяви в „Тази сутрин“ Александър Михайлов, бивш директор на държавното дружество „Кинтекс“.

Когато поех поста през есента на 2021 година, отказах да плащам, а през февруари прекратихме договора, добави той. Според него в момента договорът е подновен, като последно е платена комисионна от 800 хил. лева.

Не знам кой стои в основата на това източване. В предходен на моя период са платени 10 млн. лева. 3,5 млн. лева от тях са преведени на български фирми, допълни Михайлов.

Не е вярно, че „Кинтекс“ се източва, заяви от своя страна директорът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева.

Информацията, която дава г-н Михайлов, е под условие, обясни Нитова и добави, че не е вярно, че отиват пари към офшорна компания в чужбина.

Това не е вярно, даже мога да кажа, че сегашното ръководство на „Кинтекс“ плаща вересиите, така да се каже на господин Михайлов - това, което той е натворил в периода, в който е бил изпълнителен директор, добави тя.

Нитова добави и че не се страхува от проверки, но Министерството на икономиката не я е уведомило за последната и това прави послание в обществото, че нещо не е наред, което „по думите й, не е вярно.

Нитова е част от БСП и ще участва в предстоящите избори. Определен съм за водач на един от многомандатните избирателни райони и това е мое конституционно право и аз, а ще го реализирам, каза тя пред bTV.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А защо ДАНС чак сега се задейства ,след като министър Нинова е предоставила документи...

11.08.2022 17:43:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.