• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Сийка Милева: Трафикирането на един мигрант е около 3000 евро, ВИП услугата достига до 10 000 евро

Сийка Милева: Трафикирането на един мигрант е около 3000 евро, ВИП услугата достига до 10 000 евро

/КРОСС/ Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и представители на МВР представят информация за съвместната специализирана операция на Прокуратурата на Република България и органите на МВР за противодействие на нелегалната миграция.

Акцията беше насочена срещу организаторите на нелегална миграция от българска страна, заяви Милева. Тя обясни и схемата, по която се прекарват мигрантите.

„В Турция, Сърбия и България има основен организатор от всяка една страна. Той има стройна мрежа от хора, които му помагат за престъпната дейност. Има и организатор на трафика, който се грижи за набиране на шофьори и такива, които да се грижат да подсигурят места за настаняване на мигрантите", каза Сийка Милева.

"След като престоят на територията на българската държава те биват водени до българо-сръбската граница. Там най-големият отговорник се свързва с големият организатор от сръбска страна", уточни още тя.

„Заплащането се извършва, след като основният организатор от турска страна потвърди, че мигрантите са пристигнали на българо-сръбската територия. Тарифата, която се плаща за трафикирането на един мигрант е около 2000-3000 евро. Предлагат се и т. нар. ВИП услуги, която е за по-малък брой мигранти - до 5-6 души, като тогава сумата за техния трафик достига до 10 000 евро", разкри още Милева.

„Почти винаги се използват и пилотни коли, които в последно време се управляват от жени, с цел да не буди подозрение", каза още Сийка Милева.

Мащабна акция под кодовото име "Хавала" срещу нелегалната миграция и трафика на мигранти на територията на цялата страна - прокуратурата и МВР удариха организатори на нелегален трафик на хора.

Стана ясно, че вече са разпитани множество свидетели и проведени следствени експерименти, с оглед доказване на деянието.

Стана ясно още, че в последно време мигрантите са станали изключително агресивни, като те не се подчиняват на полицейските органи и често пъти у тях са намирани и ножове.

Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов заяви, че организаторите са превеждали мигрантите дори с автобуси и кемпери.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.