• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Проф. Велислав Минеков: Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство

Проф. Велислав Минеков: Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство

/КРОСС/ Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство, независимо какво е то - движимо или недвижимо. Това обяви на брифинг министърът на културата проф. Велислав Минеков. По думите му новото сформирование ще бъде на подчинение на МК и МВР едновременно.

Тази група ще наподобява френската служба за защита на културни ценности и на подобна служба на карабинерите в Италия, обясни Минеков.

Той съобщи още, че са създадени четири инициативи групи за промяна на закони, критикувани отдавна. 

"Естествено, при липсата на парламент това няма да бъде реализирано, но аз се надявам, че всичко ще бъде така подготвено, че в деня, в който имаме Народно събрание, тези проекти за промените в законите да бъдат възприети незабавно от депутатите и да се извърши необходимото гласуване", обясни той.

Минеков уточни, че говори за Закона за културното наследство и добави, че ще обърне внимание и на движимото, и на недвижимото, а също така и на Закона за филмовата индустрия и Закона за закрила и развитие.

Служебният министър на културата каза още, че е получил множество обждания и питания как е възможно брифинг на политическа партия да бъде използван, за да се прекъснят предаванията на три телевизии, които са с най-висока гледаемост. "БНТ и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е описано кога могат да се получи прекъсване - в случай на изключителни обстоятелства предаванията могат да бъдат прекъсвани. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от заплаха за националната сигурност и можем ли да сравним неговата значимост със земетресение", попита той.

"Както ви е известно тези нарушения започват да стават систематични", подчерта още Минеков и добави, че ще настоява за отговор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

бизнес пътувания https://travel.insight-events.bg/

25.05.2021 21:34:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.