• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Велислав Минеков: Изграждането на културен институт между България и Албания е сред приоритетите ми

Велислав Минеков: Изграждането на културен институт между България и Албания е сред приоритетите ми

/КРОСС/ В предишните две служебни правителства създадохме няколко инициативи за изменение и допълнение в петте водещи закона, които крепят Министерство на културата. Нищо от това не влезе в комисии и в парламент, абсолютно нищо. Това каза служебният министър на културата проф. Велислав Минеков в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Той заяви, че този път няма да прояви доверчивост и всички предложения и проектоизменения още в първите дни на новия парламент ще бъдат внесени в комисии, за да започне работа по тях, особено по Закона за културно наследство. „Много ми е тъжно, че те не се случиха, много ме е яд", допълни Минеков.

Той коментира отправените към него заплахи, относно инспекцията му на тютюневите складове в Пловдив. „Тя идва по линия на собственици, които са изненадани от моето поведение. Някак си са свикнали, че всичко е тяхно, че кметът е техен. Когато се разбра, че тръгвам за Пловдив, изведнъж посред нощ багерът е прекъснал работа", разказа още служебният културен министър и допълни, че проблемите с тютюневите складове в Пловдив са от 2009 г.

Самата заплаха към него е била публикувана на сайт на собственика на срутената сграда. „Беше изказано съжаление, че не съм бил застрелян на място в Пловдив. Тя е публикувана на сайта на собственика на срутената сграда, който е почетен консул на Молдова. Ще искам обяснение от моя колега в Молдова, каква е ролята му като почетен консул на Молдова и каква е ролята му като такъв у нас", каза още той.

Министър Минеков отрече да изисква по-сериозни мерки спрямо сигурността му. „Мерки означава да поискам охрана. Остава ми още малко като министър, да си свърша работа човешки и да си ходя", каза професор Минеков.

На въпрос дали би станал отново министър, проф. Минеков заяви: „Да не дава Господ!".

Работи се активно по проекта за превръщането на остров Св. св. Кирик и Юлита в световен център на изкуствата. Изграждането на културен институт между България и Албания също е сред приоритетите му. „Нещата дотук тръгнаха много добре, но този път няма да бъда доверчив и очакващ. Всичко това, което съм предприел, го поставям на здрави релси. Достатъчно е да се появи човек, който да продължи същото движение", обясни Велислав Минеков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.