• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Минеков за скандала в Народния театър: Усещам политически натиск лично към мен

Минеков за скандала в Народния театър: Усещам политически натиск лично към мен

/КРОСС/ Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически натиск, включително, но и към мен. Това каза служебният министър на културата Велислав Минеков в предаването „120 минути“ по бТВ.

Той добави, че в театъра забелязва и много странни нови политически назначения.

„Интересни са назначения, които са по някакъв начин свързани с партията на самият Василев. Тези дни излезе в няколко сайта информация за неговата партия - алтернативна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков. Този политически натиск е и към мен“, каза той.

Минеков обясни и че направеният в Народния театър одит в момента се преглежда.

„Вътре има някои неща, които са много смущаващи. Има някакви взаимоотношения с фирмата „Инса ойл“, които не са били показани в одита. Другото, което не е в одита, е фирмата „Инфлуенсър бг“, която е собственост на дъщерята на пиарката Кръстева. Не казвам, че има нещо нередно, но нямам документите, които да покажат, че всичко е нормално“, обясни Минеков.

Според него в театъра има разделение, а някои работят там с усещане на страх. По думите му директорът има доста основания да бъде освободен.

Той коментира и готвените от екипа му промени в Закона за културното наследство, които по думите му карат много хора да се чувстват заплашени. Предвиждат се тежки рестрикции и глоби за нарушаването му. „Искам да видя как депутатите ще ги приемат и как ще реагират, дали те ще се съюзят с т.нар. „инвеститорите“ или ще търсят спасение на нашето културно-историческо наследство. От друга страна законът ще подаде ръка на собствениците на подобни паметници. По някакъв начин министерството  трябва да има бюджет и отговорност да покрива разходите за реставрация и консервация поне с 30% от средствата“, заяви той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Минетков,отивай на майната си ,и то веднага !

30.01.2023 13:57:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.