• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Жълт код за студ в цяла България

Жълт код за студ в цяла България

/КРОСС/ Жълт код за отрицателни дневни температури е обявен в 19 области в страната. Максималните ще са предимно между минус 3° и плюс 2°. Денят ще е слънчев, но и с временни увеличения на облачността и в централните и планинските райони ще прехвърчи слаб сняг.

Тази нощ ще е ясно и минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, в София и на места в Югозападна България и по-ниски.

Опасността от лавини в планините е много голяма, заради новата снежна покривка и умереният, и особено по-високите и открити части - силен северен вятър. След максимална температура вчера на връх Мусала минус 21 градуса, днес ще е около минус 18.

Температури в курортите - от минус 11 в Пампорово, до минус 5 в Банско, в Боровец ще е минус 9. На отделни места ще превалява слаб сняг.

Студена остава въздушната маса над Източна Европа, в това число и на Балканите. Предупреждение от най-висока степен - червен код - за много ниски температури е издадено в Сърбия, а червеният код в района на Егейско море е за силен вятър.

Сняг ще вали в Европейска Русия, Прибалтика, Източна Полша и в централноевропейските страни. В много райони от Западна Европа облачността ще е значителна и ще вали дъжд.

У нас най-студено ще е в сряда сутрин, с температури около минус 15° - минус 16° на места в югозападната част от страната, но максималните вече почти навсякъде ще са около и над 0°.

В четвъртък съществено повишение се очаква при минималните температурите. Повече облаци ще има над Източна България, където не е изключено и слабо да превали.

Вероятност за изолирани превалявания има и в събота.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

16.02.2021 09:57:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.