• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Арда се завърна към победите с два бързи гола и влезе в Топ 6

Арда се завърна към победите с два бързи гола и влезе в Топ 6

/КРОСС/ Арда победи Славия с 2:1 у дома. Срещата беше от 28-ия кръг в efbet Лига. Успехът прекъсна серията на тима от 3 мача без победа, а освен това прати отбора поне временно в Топ 6. Кърджалийци поведоха в 9-ата минута с гол на Борис Тютюков. Три по-късно Станислав Иванов удвои. Славия се върна в мача в 35-ата минута.

Възпитаниците на Николай Киров събраха 39 точки и излязоха на шесто място във временното класиране преди останалите мачове от кръга. "Белите" са 12-и с 30 точки, като за тима това беше трета загуба в последните 4 мача.

Арда излезе напред с първата си добра възможност. Деян Лозев проби отдясно, преодоля лесно Венцислав Керчев и центрира. Чинонсо Офор надскочи защитниците на "белите" и отправи удар с глава. Топката срещна греда, а Борис Тютюков беше най-съобразителен и след това я прати във вратата.

Три минути по-късно домакините удвоиха аванса си. Джелал Хюсеинов подаде към Лъчезар Котев в средата на терена. Капитанът на кърджалийци опита подаване, което срещна крака на Кристиян Стоянов, а след получилия се рикошет Станислав Иванов се озова сам срещу Светослав Вуцов и не срещна трудности да го преодолее - 2:0.

Постепенно Славия се съвзе след ранния шок и в 23-ата минута можеше да върне един от головете. Иван Минчев подаде към Галин Иванов, който се обърна и използва пространството пред себе си, за да отправи силен удар, но Анатолий Господинов с блестяща намеса изби в корнер.

В 35-ата минута гостите се върнаха в мача. Иван Минчев подаде към Ертан Томбак отдясно. Крайният защитник намери оставения непокрит Кристиян Стоянов около границата на наказателното поле. Младежкият национал овладя топката и със силен удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:1 с дебютното си попадение в мъжкия футбол.

Пет минути след това Чинонсо Офор отне топката от Минчев и реши да шутира от около 17-18 метра, но ударът му премина покрай вратата. Малко след това Иван Минчев овладя топката на гърди и отправи силен удар от границата на наказателното поле, с който Господинов се справи.

Втората част започна с по-добра игра на домакините. В 50-ата минута Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който реши да шутира от удобна позиция. Виктор Генев обаче се озова на пътя на топката и изчисти в корнер.

В 72-ата минута Владимир Николов направи нелеп опит да си спечели дузпа, но вместо това беше декориран в жълто от главния рефер Иво Андреев. Пет минути по-късно Куентин Зеедорф получи от Роберто Райчев на границата на наказателното поле и отправи силен шут, който Господинов изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар нидерландеца стреля с глава в аут.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.